Jednoduchosť a farba peach fuzz je tento rok na vrchole.Profimedia - Paparazzi
StoryEditor

Čo bude tento rok v móde? Poznáme trendy tohto leta, máte ich doma aj vy

11.06.2024, 14:00
Krása a móda

Leto sa pomaly, ale isto blíži a s ním prichádzajú na scénu aj nové módne trendy. Ak chcete ísť s dobou, na vyzývavé a komplikované kúsky vo svojom šatníku rýchlo zabudnite! Počas tohto leta sa nebojte experimentovať či vyťahovať oblečenie zo skríň vašich starých mám. Presne tak, do módy sa vracia minulé storočie. S retro kúskami bude štýl tohto leta mieriť najmä k pohodlnosti. Voľné sukne, over-sized bundy či veľké tričká.

Toto všetko a mnoho ďalšieho by ste mali počas tohtoročných teplých dní rozhodne vytiahnuť do sveta. Budete sa cítiť úžasne a ešte aj pôjdete v duchu najnovšej módy. Studené a dlhé dni sa postupne začínajú meniť na poriadne horúce, slnečné a rýchle. Dlhé nohavice nahrádzajú šortky, z teplej kávy sa často stáva ľadová a huňaté bundy prezliekame radšej za tie vzdušné. Leto je za dverami a módni návrhári opäť prekvapujú novinkami! Tento rok pomerne zaujímavými. Vrátime sa totižto do histórie, prikloníme sa k minimalizmu a komfortu. Tieto módne trendy by nemali uniknúť nijakej dáme, ktorá chce byť in.

Džínsy zostávajú, ale inak

Takzvaná,,rifľovina“ je v móde už dlhé roky. Či už hovoríme o klasických rifliach, sukniach, šatách či bundách, denim je kurze už poriadne dlho. Inak to nebude ani počas týchto mesiacov, avšak populárnou sa stane jeho obmenená podoba.

Do módy totižto prichádzajú outfity, v ktorých sú dámy zahalené v rifľovom materiáli od hlavy až po päty. Znie to celkom zvláštne však? Netreba sa však zľaknúť, výsledok naozaj stojí za to. K rifľovej sukni pokojne vytiahnite rifľový top a naň ešte hoďte bundu v absolútne rovnakom materiáli. Možno to znie monotónne, avšak práve v tomto prípade budete dokonale moderná. Aký odtieň si vyberiete, je na vás. Môže to byť svetlá rifľovina (odtieň baby blue), ošúchané indigo, sýta námornícka modrá alebo ošúchaná sivá, obľúbené budú všetky

image

Denim je nadčasový, štýlový a ľahko kombinovateľný.

Čím menej, tým viac

Ak nemáte radi príliš výrazné farby, či prekombinované outfity, táto sezóna vám hrá do karát. Na scénu prichádzajú minimalistické prvky, s jednoduchými farbami a ešte obyčajnejšími strihmi. Najmódnejšia farba bude neutrálna, ktorá má podľa odborníkov vyvolávať pokoj, istotu a vyrovnanie. Nebojte sa, že budete pôsobiť nudne a hrdo zvoľte farby ako sú béžová, hnedá, kávová či karamelová.

Klasické nude odtiene, sa čoraz viac dostávajú do popredia. Rovnako aj tento rok budú signalizovať to, že dáma odetá v čistých a jemných farbách je maximálne trendy.

Pozornosť si zaslúžia aj jednoduché strihy, ktoré by ste jednoznačne mali ovládať. Rovné sako, obyčajne ušité džínsy alebo len prosté, rovné sukne. Toto obdobie sa bude niesť v očividnom duchu: Čím menej, tým viac!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:38