Maska z tejto nenápadnej suroviny vám nádherne vypne pleť.dreamstime
StoryEditor

Hit sociálnych sietí vám vyhladí pleť ako botox. Túto surovinu máte pravdepodobne aj doma

28.05.2024, 08:00
Krása a móda

Niekedy máte riešenia na vaše problémy s pleťou priamo na dosah ruky a ani o tom neviete. Dámy sa všemožne snažia o to, aby ich pleť vyzerala mlado, sviežo a pokiaľ možno čo najdlhšie bez vrások. Vďaka rôznym kozmetickým procedúram to nie je až také nereálne, no pomôže vám aj surovina, ktorú máte pravdepodobne dokonca doma.

Vajíčka, med, rôzne zeleniny či ovocie ste už iste na tvári v podobe masiek mali. No skvelý efekt dosiahnete aj vďaka ľanovým semienkam. Táto maska momentálne valcuje internet. A bolo by zvláštne, keby ste ju nevyskúšali na vlastnej koži!

Nadupané semienka

Ľanové semienka majú množstvo benefitov nielen na vaše zdravie, ale aj pleť. To nás vzhľadom na všetky minerály, vitamíny a iné živiny vôbec neprekvapuje. Pleti dodajú okrem vitamínov aj potrebné omega 3 a 6 mastné kyseliny. Tá bude vďaka všetkým týmto zložkám žiariť a dokonca bude nádherne vypnutá, akoby ste absolvovali minimálne aplikáciu botoxu.

Jednoduchá príprava

Ak zvyknete vo vašej kuchyni používať ľanové semienka, potom viete, že ak sú namočené vo vode, po nejakom čase majú gélovitú konzistenciu. Tentokrát ich však musíte variť. Na dva deci vody použite dve lyžice semienok a varte ich zhruba 15 minút. Správne uvarené sú vtedy, keď bude na hladine biela pena a zmes bude hustá. Následne ju preceďte tak, aby vám ostala len tekutina, ktorú budete používať. Tú skladujte v chlade a tme. Takto uskladnená vám vydrží asi 5 dní.

image

Ľanové semienka majú množstvo vitamínov, minerálov a živín, ktoré priaznivo pôsobia na vašu pleť.

dreamstime

Skvelý efekt

Vypnutú, zdravú a žiarivú pleť dosiahnete, ak si na ňu budete nanášať gél aspoň 2 -3 krát do týždňa. Pleť musí byť samozrejme odlíčená a čistá. Masku nechajte pôsobiť do úplného zaschnutia, čo môže trvať zhruba pol hodinku a následne ju opláchnite vodou a odstráňte pomocou čistého uteráčika. Táto maska vám pomôže aj v prípade, že vás trápi problematická pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. jún 2024 09:37