Tencel si obľúbite na prvý dotyk.dreamstime
StoryEditor

Tencel: Je príjemný na dotyk, odolný a navyše ekologický. Zamilujete si ho na prvý dotyk

26.05.2024, 08:00
Krása a móda

Aj vy ste začali vnímať, že slovo Tencel sa v módnom priemysle skloňuje čoraz častejšie? Výrobcovia, ktorí chcú osloviť aj ekologicky zmýšľajúcich zákazníkov dávajú práve tomuto materiálu zelenú. A dôležitú úlohu zohrávajú aj jeho kvalita.

Tencel pochádza z obnoviteľných zdrojov a pri jeho výrobe sa spotrebuje oveľa menej vody, než pri iných materiáloch.

Z čoho sa vyrába

Tencel je značkové vlákno, ktoré všetci poznáte ako lyocell. Je to prírodný materiál, ktorý sa získava z drevnej celulózy, často aj z dužiny eukalyptu. Svoju obľubu si získal aj vďaka ekologickej výrobe. Vlákna sa perú v roztokoch, ktoré neškodia životnému prostrediu a za zmienku stojí aj oveľa nižšia spotreby vody pri ich výrobe.

Výhody materiálu

Má skvelé termoregulačné vlastnosti, preto sa svojej obľube teší tak v lete ako aj v zime. Aj napriek tomu, že cena Tenclu je o niečo vyššia, do oblečenia z neho sa rozhodne oplatí zainvestovať. Je oveľa odolnejšie a už na prvý dotyk príjemnejšie než kúsky z iných látok. Často sa zvykne prirovnávať k hodvábu. Látka je priedušná, saje a odvádza pot, čo je jeden z dôvodov, prečo sa používa aj na výrobu funkčných odevov. A pritom stále nestráca na pevnosti a odolnosti, ktorá je v porovnaní napríklad s bavlnou oveľa vyššia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. jún 2024 11:27