Pozrite sa, ako často by ste si mali strihať vlasy.dreamstime
StoryEditor

Nestačí len kvalitná vlasová kozmetika: Viete, ako často by ste si mali strihať vlasy?

17.01.2024, 09:00
Krása a móda

Túžite po dokonalých a zdravých vlasoch, ktoré nie sú na pohľad suché, neštiepia sa a nepadajú? V tom prípade si musíte uvedomiť, že k dosiahnutiu vytúženého cieľa vám nepomôže len drahá a kvalitná vlasová kozmetika. Dôležité je totiž aj ich pravidelné zastrihávanie. Zistite, ako často by ste sa mali strihať podľa typu vlasov.

Trápia vás rozštiepené končeky, suchosť, lámavosť alebo nadmerné vypadávanie? V tom prípade by ste sa okrem kvalitnej kozmetiky mali zamerať aj na strihanie. Ak budete totiž ku kaderníčke chodiť pravidelne, môžete sa zbaviť vyššie spomínaných problémov a prispieť tak k ich sviežejšiemu, silnejšiemu a zdravšiemu vzhľadu. Dôležité je však vedieť aj to, ako často by ste si mali vlasy strihať. Keďže každá z vás má iný typ vlasov a dĺžku, pre každú platia iné pravidlá. Pozrite sa, ako často navštevovať kaderníka podľa typy vlasov.

Dlhé vlasy

Pravidelné strihanie je najdôležitejšie pre tie z vás, ktoré sa môžu pochváliť dlhými vlasmi. Tie sú totiž omnoho krehkejšie a jemnejšie než tie krátke, a tak bývajú náchylnejšie na štiepenie končekov a vysušovanie. Ak si ešte k tomu zvyknete vlasy farbiť, problémy môžu byť ešte horšie. Práve kvôli tomu by ste si vlasy mali strihať každých osem až dvanásť týždňov. Ak je však vaša hriva naozaj poškodená, s kľudom chodievajte ku kaderníčke každých šesť týždňov.

Krátke vlasy

Ak si myslíte, že s krátkymi vlasmi nie je žiadna starosť, mýlite sa. Ženy, ktoré ich majú, si ich totiž musia neustále upravovať pomocou kozmetiky, fénu, žehličky alebo kulmy. V tom prípade tak vlasy trpia a sú náchylné k poškodeniu. Aby boli zdravé a silné, oplatí sa ich zastrihávať približne každý štvrtý alebo šiesty týždeň.  

Kučeravé alebo mierne vlnité vlasy

Máte kučeravé vlasy? Aj keď si môžete myslieť, že sa musíte strihať naozaj často, je to úplne naopak. Síce vás môže trápiť krepovatenie, no úplne stačí, ak budete kaderníčku navštevovať každý 8 až 10 týždeň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:17