Malý bobo musíte vyskúšať pri najbližšej návšteve kaderníka.dreamstime
StoryEditor

Malý bob bude vládnuť roku 2024: Zistite, či sa tento trendy účes bude hodiť aj vám

14.01.2024, 17:00
Krása a móda

Túžite po zmene? Namiesto kupovania nového oblečenia či doplnkov by ste mali vyskúšať zmenu účesu. V súčasnosti je populárnych množstvo strihov, no jeden bude v roku 2024 priam vyčnievať z davu. Je ním le petit bob, ktorý spája odvahu, ženskosť a jemnosť. Zistite, či sa tento trendy účes bude hodiť aj vám.

Le petit bob, v preklade malý bob či mikádo, patrí ku klasickým obľúbeným účesom. Dôvodom je najmä fakt, že sa ku krátkym vlasom prikláňa čoraz viac a viac žien. Okrem toho je symbolom zmeny, nevšednosti, elegancie, ženskosti a odvahy. Ak teda rozmýšľate nad kratším strihom, rozhodne zvoľte malý bob. Skvelou voľbou môže byť predovšetkým pre tie z vás, ktoré sa neboja experimentovať, sú sebavedomé alebo túžia zabudnúť na minulosť.

S vlnami aj bez

Veľkou výhodou tohto účesu je najmä jeho praktickosť, no obľúbiť si ho môžete aj vďaka tomu, že jeho podoba sa dá meniť. Čo to znamená? Okrem klasickej mini verzie le petit boba existuje aj strih s rovnou, mikro či šikmou ofinou. Takisto vynikne s kučeravými vlasmi alebo zastrčený za uchom. Ak si myslíte, že sa nedá zopnúť do gumičky, ste na veľkom omyle. Tento účes sa dá nosiť aj v nižšom cope zopnutom nielen gumičkou, ale aj sponkami a väčším štipcom. Je však len na vás, aký typ malého boba si vyberiete, no všeobecne platí, že vynikne najmä u žien s oválnou alebo úzkou tvárou. Ak máte okrúhle črty tváre, voľte iba voľný strih.

Pozor na jeho údržbu

Aj keď vyzerá le petit bob naozaj veľmi dobre a je lákavé ho vyskúšať za každý okolností, pred návštevou kaderníka by ste si mali uvedomiť, že je náročný na údržbu. Nielenže je potrebné ho neustále zastrihávať, ale aj upravovať pomocou žehličky či kulmy. Na druhej strane je však veľmi praktický, v lete vám v ňom nebude teplo, vlasy vás nebudú toľko ťažiť a nezavadzia ani šálu či šatke. Jednoducho, le petit bob si zaslúži vašu pozornosť, takže sa nebojte vyskúšať niečo nové.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:41