Vyskúšajte účinky ľadu na vlastnej koži.dreamstime
StoryEditor

Skin icing: Stačí jedna kocka ľadu a vaša pleť doslova ožije

12.01.2024, 08:00
Krása a móda

Skin icing je vo svete starostlivosti o pleť stále novinkou. Aj keď, ide v podstate o veľmi podobný princíp, ako napríklad pri kryo terapii. Pleť už vďaka jednej kocke ľadu dostane vzpruhu, vďaka ktorej bude doslova žiariť. A nie len to. Prezradíme vám, aké všetky benefity skin icing so sebou prináša.

Zaraďte skin icing do svojej bežnej rutiny. Ak ho budete praktizovať pravidelne, pomôže vám s akné, ale aj inými nedokonalosťami na vašej pleti.

Čistá pleť

Ešte pred tým, než začnete, je nutné, aby bola vaša pleť dokonale čistá. V rámci rutiny bude chladenie nasledovať hneď po odlíčení a ešte pre tým, než si na pleť začnete nanášať všetky séra a krémy, ktoré bežne používate.

Ako na to?

Na skin icing budete potrebovať jednu, prípadne dve kocky ľadu. Môžete ju držať priamo v rukách, no lepšie bude, ak ju zabalíte do gázy, prípadne bavlnenej látky. Skvele vám v tomto smere pomôže napríklad tenká ponožka, ktorú si vyčleníte na tento účel. Takto zabalenou kockou ľadu si prechádzajte postupne celú tvár. V podstate nemusíte dodržiavať žiadne pravidlá, ale ak chcete, môžete skin icing  spojiť rovno s masážou tváre. Pokojne sa inšpirujte niektorým z videí, ktoré nájdete na internete. Masáž tváre ľadovou kockou by nemala trvať viac ako 5 minúť.

Benefity pre pleť

Vďaka pravidelnému zachladzovaniu sa vaša pleť zbaví prebytočného mazu. Ten je často príčinou vzniku akné. No kocka ľadu si poradí aj s ním, pretože má protizápalové účinky a zároveň podporuje samotnú regeneráciu pleti. Okrem toho sa vďaka skin icingu zmenšia póry a pleť bude už na prvý pohľad vyzerať zdravšie a bude doslova žiariť. Ľad by do svojej bežnej rutiny mali zaradiť aj tí z vás, ktorých trápia či už opuchy očí, alebo celej tváre. Nezabudnite si ľadovou kockou prejsť aj krk a dekolt, nech sa pokožka poriadne prekrví aj na týchto miestach. Ľad má na pleť upokojujúce účinky. Vďaka ľadu ju zbavíte odumretých buniek a dosiahnete celkovo efekt rozjasnenej pleti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 08:52