Hrebeň či kefu vyčistíte pomocou šampónu aj jedlej sódy.dreamstime
StoryEditor

Čistý hrebeň, rovná sa zdravé vlasy. Takto ho vyčistíte správne

28.12.2023, 08:00
Krása a móda

Ak chcete byť v starostlivosti o vaše vlasy stopercentné, je nevyhnutná nie len správna starostlivosť a výber produktov, ktoré vaše vlasy potrebujú. Dôležitý je aj hrebeň či kefa, ktorú používate a tiež to, aby boli neustále čisté.

Ak hrebeň nebudete pravidelne čistiť, vlasy budú oveľa rýchlejšie mastné a trpieť bude aj pokožka hlavy.

Špinavý hrebeň

Na hrebeni či kefe sa zachytí všetko, čo máte vo vlasoch. Prach, rôzne nečistoty, zvyšky kozmetických produktov. Ak si hrebeň pravidelne nečistíte, zas a znovu si to nanášate na vlasy. Vypadnuté vlasy z hrebeňa vyberajte po každom česaní. Hrebeň aspoň raz za dva dni opláchnite pod prúdom horúcej vody, aby sa rozpustila hlavne mastnota, ktorá sa na nich zachytí. Hrebeň dôkladne umyjete pomocou čistiaceho šampónu, ktorý používate na vlasy, prípadne použite iný prostriedok. Na pomoc si zoberte aj starú zubnú kefku, vďaka ktorej sa dostanete do všetkých záhybov a na miesta, ktoré by ste inak nemali šancu vyčistiť.

Ako čistiť kefy

V prípade, že máte kefu s umelými štetinami, vyčistíte ju jednoducho pomocou jedlej sódy. Odstráňte z kefy zachytené vlasy a následne kefu vložte do vyššej nádoby tak, aby sa tam celá ponorila. Do nádoby ešte predtým vlejte roztok z horúcej vody a dvoch lyžíc sódy. Nechajte pár minút pôsobiť a následne vyčistite pomocou kefky. Opláchnite a nechajte voľne vyschnúť.

Ak má vaša kefa naopak prírodné vlákna, potrebuje opäť inú starostlivosť. V tomto prípade by ste nemali používať príliš horúcu vodu. Práve naopak. Na vyčistenie použite vlažnú, alebo studenú vodu a práve už spomínaný šampón. Aj v tomto prípade môže nechať kefu chvíľu pôsobiť namočenú vo vode so šampónom. Následne na ňu naneste opäť pár kvapiek a poriadne vyčistite pomocou menšej kefky. Opláchnite a nechajte vyschnúť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 23:43