Nerobte chyby, ktoré vaše vlasy oslabujú.dreamstime
StoryEditor

Toto viac svojim vlasom nerobte! Práve kvôli tomu sa lámu a sú bez lesku...

22.12.2023, 12:31
Krása a móda

Mať krásne a najmä zdravé vlasy nie je vôbec samozrejmosťou. V prvom rade by ste mali vedieť, čo vaše vlasy potrebujú. Následne zvoliť tú správnu starostlivosť, no zároveň sa vyhnúť chybám, ktoré často robíte a vlasy nimi oslabujete.

Predovšetkým nečakajte, že sa zázraky udejú na počkanie. Malými zmenami môžete dosiahnuť veľké výsledky, no trošku to potrvá.

Vhodný šampón

Ak dlhodobo vidíte, že s vašimi vlasmi nie je všetko v poriadku, mali by ste sa zamyslieť v prvom rade nad kozmetikou, ktorú používate. Určite je na mieste poradiť sa s vlasovým špecialistom, ktorý bude presne vedieť vyhodnotiť potreby vašich vlasov a následne vám odporučiť produkty, ktoré budú pre ne tie najvhodnejšie. Často sa stáva, že kým vaše vlasy budia celkový dojem, že sú rýchlo mastné, končeky sú úplne suché a rozštiepené.

Správne umývanie

Neumývajte si vlasy každý deň, ani každý druhý. Vďaka vlasovému tréningu, o ktorom sme už nie raz písali, dokážete vaše vlasy vytrénovať tak, že sa nebudú mastiť tak rýchlo a ich umývanie dokážete eliminovať na umývanie na jeden, maximálne dvakrát týždenne.  Nezabudnite do tejto rutiny zaradiť aj kondicionér a masku na vlasy. No pozor na ich správne nanášanie. Vždy ich vneste len do spodnej dĺžky vlasov a do končekov. Ak by ste ich nanášali od korienkov a po celej dĺžke vlasov, o pár hodín budú opäť ťažké, bez objemu a navyše mastné. A nezabudnite tak šampón, ako aj kondicionér z vlasov poriadne vymyť.

Toto nikdy nerobte

To, čím vaše vlasy poriadne oslabíte je, ak ich budete po umytí netrpezlivo šúchať uterákom. Skvelou investíciou sú aj špeciálne uteráky na vlasy, ktoré sú vyrobené z jemného mikrovlákna. Z vlasov odsajú vodu, no zároveň sú k nim šetrné. Vlasy sušte fénom vždy v smere zhora dole, žiadne bezhlavé a rýchle sušenie „halabala“. Nezabudnite tiež na prípravky, ktoré vlasy ochránia pred teplom. Žehlenie je samozrejme povolené, no len po vyfénovaní vlasov. Ak máte pocit, že vaše kadere by potrebovali žehličkou prebehnúť aj na druhý deň, rovno na to zabudnite. Pot, prach, lak na vlasy a vlastne všetko, čo sa na vlasoch usadilo za uplynulé hodiny v kombinácii s teplom pôsobí na vlasy priam katastrofálne. To isté platí pre kulmovanie. Nezabúdajte tiež na pravidelnú návštevu kaderníka. Zbaví vás rozštiepených končekov a vlasy sa vďaka tomu nebudú ďalej lámať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 12:24