Takto jednoducho sa dá kombinovať farba roku 2024.dreamstime
StoryEditor

Rafinovaná, no jemná a zmyselná: Pozrite sa, ako kombinovať farbu roku 2024

26.12.2023, 17:00
Krása a móda

Ako každý rok, tak aj tento sa odborníci zo sveta farieb radili a vybrali farbu, ktorá bude predstavovať rok 2024. Nielenže ju budete vidieť na stenách interiérov, nábytku a dekoráciách, ale ovládne aj šatníky žien po celom svete. Pozrite sa, ktorá farba si v nadchádzajúcom roku zaslúži vašu pozornosť.

Farbou roka sa podľa zástupcov zo spoločnosti Pantone stal odtieň Peach Fuzz, ktorý pochádza z oranžového spektra, no je doplnený o ružové tóny. Ide o broskyňovú farbu, ktorá predstavuje jemnosť, ľudskosť, rafinovanosť a zmyselnosť. Tento odtieň má zároveň podporiť túžbu starať sa o seba, priniesť pokoj či obohatiť myseľ, telo a dušu. Peach Fuzz však nemusíte použiť len v interiéri, na nábytku či dekoráciách, ale jej hravosti a ženskosti si rozhodne zaslúži miesto aj vo vašich šatníkoch. Pozrite sa, ako zakombinovať do outfitov farbu roku 2024.

Začať môžete doplnkami

Ak sa bojíte, že odtieň Peach Fuzz skombinujete so zvyškom outfitu nesprávne, začať môžete postupne, napríklad s doplnkami. Siahnuť skúste po okuliaroch, kabelke, topánkach alebo zaujímavom šperku, ktorý vášmu outfitu dodá potrebný šmrnc.

Nepreháňajte to s výraznými farbami

Odtieň Peach Fuzz sa skvele hodí najmä k neutrálnym farbám, vďaka ktorým vynikne ešte viac. Zvoliť preto môžete sveter alebo rolák v spomínanej farbe, doplniť k nemu klasické biele nohavice a hnedé čižmy. Skvelú kombináciu však vytvoríte aj s karamelovou, modrou alebo béžovou farbou, a to v podobe sukni či šiat.

Monochromatický outfit

Aby ste vytvorili naozaj dokonalý outfit a vyzdvihli odtieň Peach Fuzz čo najviac, do práce, večer do mesta či na rande môžete zvoliť monochromatický look. Zabudnite však len na jeden odtieň farby roku 2024, ale zamerajte sa na jej rôzne typy tónov.

Niečo pre odvážnejšie typy

Ak chcete vystúpiť z davu a zapôsobiť, vyskúšajte zaexperimentovať a s kombinujte Peach Fuzz s výraznými farbami. Siahnuť môžete napríklad po modrej, smaragdovej, zelenej alebo fialovej. Takýmto spôsobom vytvoríte zmyselný, hravý a neodolateľný outfit, ktorý sa hodí takmer na každú príležitosť.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 01:28