Pripravte sa na vianočný večierok poriadne a zažiarte vďaka svojmu outfitu.dreamstime
StoryEditor

Čaká vás firemný vianočný večierok? Prinášame vás zopár tipov na dokonalé outfity

05.12.2023, 09:00
Krása a móda

Dostali ste pozvanie na firemný vianočný večierok, no netušíte, aký outfit zvoliť? Nebojte sa, stačí ak sa budete držať našich tipov a rozhodne si neurobíte hanbu. Pozrite sa, aké kúsky sa najviac hodia na takýto typ príležitosti.

Keďže sa s kolegami či nadriadeným stretávate každý deň v práci, na firemnom vianočnom večierku si rozhodne nemôžete urobiť hanbu. Nemyslíme tým však len to, že spôsobíte nejaký trapas pri tancovaní alebo sa odviažete s pitím šampanského, ale naopak máme na mysli faux pas ohľadom vášho outfitu. Existuje totiž niekoľko kúskov, ktoré sa na takýto typ príležitosti nehodia a rovnako tak sú aj také, ktoré vám na firemnom večierku pomôžu zažiariť. Pozrite sa, ktoré to sú.  

Pozor na strih a dĺžku šiat

Ak chcete na vianočnom vyzerať dokonalo, mali by ste vedieť, že perfektný look môžete vytvoriť z akéhokoľvek kúsku. Siahnuť môžete po šatách alebo sukniach, pri ktorých však myslite na vhodnú dĺžku, strih či štýl. Perfektnou voľbou môžu byť napríklad puzdrové šaty alebo šaty zo zamatu, saténu, ktoré skombinujte s topánkami na šnurovanie či vysokými podpätkami. Takisto môžete zvoliť elegantné nohavice či overal, ktorý doplníte topom, lodičkami a mini spoločenskou kabelkou.

Čierna je nudná

Pri výbere jednotlivých kúskov by ste mali myslieť aj na správnu voľbu farby. Keď prídete na večierok, pravdepodobne okolo seba uvidíte množstvo žien v čiernej farbe, no to je chyba. Síce tento odtieň zužuje a je ľahko kombinovateľný, na druhej strane v ňom splyniete s davom a zaniknete. Skúste radšej siahnuť po výraznejších a živších farbách, ako sú napríklad farby Vianoc červená, modrá a zelená. Aby váš outfit nebol prvoplánový, zvoliť môžete ak sýto ružovú, žltú, bordovú alebo zlatú.

Trblietky sú vítané

Aby váš outfit naozaj vynikol spomedzi všetkých naokolo, nezabudnite na lesk. Keďže sú vianočné večierky jedinou oslavou v roku, kedy sú trblietky akceptovateľné, stavte to na výrazné šaty či sukňu pretkávanú striebornou alebo zlatou niťou. Treba si však dať pozor na to, aby ste to s leskom neprehnali. Ak zvolíte výrazný metalický outfit, skombinujte k nemu jednoduché doplnky a mejkap.

Doplnky s mierou

Ak zbožňujete minimalizmus, môžete si vybrať jeden výrazný doplnok, ktorý sa stane dominantou celého outfitu, ako napríklad topánky, kabelku alebo veľký náhrdelník. Naopak, ak zvolíte výrazný outfit, siahnite radšej po jednoduchých strieborných či zlatých náramkoch a náušniciach. Dôležitým doplnkom je aj mejkap, ktorý rozhodne nepreháňajte, no ani naň nezabúdajte. Totiž, na vianočnom večierku sa budete veľa fotiť a nechcete, aby bolo vidieť, že ste svoj vzhľad zanedbali alebo naopak prehnali.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 20:47