Pozrite sa, ako nosiť šál.dreamstime
StoryEditor

Omotať šál okolo krku nestačí: Naučte sa spolu s nami, ako ho nosiť štýlovo

28.11.2023, 19:00
Krása a móda

Doplnkom, ktorý tvorí súčasť takmer každého zimného outfitu, je nepochybne šál. Ak si však myslíte, že ho stačí len klasicky prehodiť okolo krku, ste na veľkom omyle. Šál totiž môžete nosiť na niekoľko spôsobov a my sme sa rozhodli, že vám pár z nich predvedieme. Pozrite sa, ako štýlovo sa dá nosiť šál.

Pred chladným počasím sa okrem čiapky či rukavíc môžete ochrániť aj pomocou šálu. Tento doplnok by preto nemal chýbať v šatníku ani jednej z vás. Ak by ste sa ho chceli naučiť nosiť so štýlom, no neviete, po akom strihu siahnuť či ako si ho uviazať okolo krku, prezrite si niekoľko našich tipov, vďaka ktorým bude šál ozdobou celého vášho outfitu.

Vyberajte podľa vkusu

Predtým, než sa začnete učiť, ako viazať šál, mali by ste si zaobstarať strih, ktorý vám najviac svedčí. Medzi trendami súčasnosti môžete nájsť najmä veľké oversized šály, s ktorým sa nedá veľmi pohrať. Ak ste nižšieho vzrastu a uprednostňujete skôr jednoduchší štýl, siahnuť by ste mali po kruhovom alebo tunelovom šále. Túžite sa so šálom trochu pohrať? V tom prípade zvoľte klasický strih, z ktorého môžete vytvoriť dokonalý doplnok. Pozrite sa, akými spôsobmi ho môžete zaviazať okolo krku. 

Praktický, ale aj štýlový

Ak potrebujete zahriať, no rovnako tak vyzerať trendy, prehnite šál v jeho strede, ktorý si oprite o čelo. Konce šálu, ktoré máte prehodené cez chrbát, prekrížte cez seba tak, aby ste ich dostali na prednú časť tela. Tie konce napokon prehoďte cez jedno aj druhé plece a stred šálu stiahnite z hlavy. Ak vám bude fúkať na uši, môžete ho s kľudom vrátiť späť bez toho, aby ste so sebou nosili čiapku.

Šál pre hlbší výstrih

Máte na kabáte väčší výstrih, ktorý potrebujete v chladnom počasí zakryť? V tom prípade si zaobstarajte klasický tenký šál, ktorý si prehoďte okolo krku tak, aby bol na ľavom konci dlhší než na pravom. Ten napokon dvakrát omotajte okolo krku a oba konce šálu prekrížte, aby ste zakryli výstrih.

Trendy viazanie šálu

Keď náhodou vonku nebude taká zima a vy si oblečiete hrubší sveter či šaty, ochrániť sa pred možným vetrom môžete pomocou šálu. Stačí, ak si jeho dlhšiu časť obtočíte dvakrát okolo krku tak, aby vám oba jeho konce trčali vpredu. Jeden z koncov prepleťte cez vzniknutý kruh až dozadu na chrbát.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:09