Tieto trendy klobúky si zaslúžia miesto vo vašom šatníku.unsplash
StoryEditor

Túto zimu zabudnite na čiapky či čelenky: Zaobstarať by ste si mali tieto štýlové klobúky

21.11.2023, 17:00
Krása a móda

Bez pokrývky hlavy by ste v zimnom období ľahko prechladli, a preto by ste si minimálne jednu mali zaobstarať aj vy. Zabudnúť by ste však mali na čiapky či čelenky a siahnuť by ste mali naopak po štýlových klobúkoch, s ktorými rozhodne zažiarite. Pozrite sa, ktoré by sa najviac hodili k vašej osobnosti.

Klobúky sú nie len praktické a funkčné, ale aj trendy a štýlové. Módni návrhári sa totiž tohtoročnú zimnú sezónu pohrali s týmto doplnkom a vytvorili kúsky, ktoré sú nadčasové a pohodlné. Ak by ste chceli oživiť svoj outfit a vyskúšať pre tento krát iný doplnok ako je čiapka či čelenka, pripravili sme si pre vás zopár tipov na klobúky, v ktorých sa budete cítiť výnimočne.

Elegantný klobúk

K najobľúbenejším zimným pokrývkam hlavy nepochybne patrí klobúk s elegantným strihom a širokým okrajom, ktorý býval štandardným kúskom odevov v 50. a 60. rokov. V súčasnosti sa vrátil späť na pulty obchodov v modernejšom prevedení. Siahnuť môžete najmä po čiernom, zelenom či dokonca bielom odtieni. Elegantný klobúk vynikne najlepšie s kabátom, vysokými čižmami nad kolená a pleteným svetrom.

Boater klobúk

Síce sa takzvaný boater klobúk nosí najčastejšie v lete, niektoré jeho verzie si zaslúžia miesto aj vo vašom zimnom šatníku. Tento kúsok pôsobí romanticky a elegantne, vďaka čomu vynikne najmä s vysokými čižmami, silonkami, šatami a kabátom.

Cloche klobúk

Tento druh klobúku pripomína zvon, ktorý prekrýva uši a čelo. Kombinovať ho môžete k outfitom na bežné nosenie, ale aj k tým formálnejším. Najviac vynikne s trenčkotom, plisovanou sukňou alebo dlhšími priliehavými šatami.

Huňatý klobúk

Ak patríte k ženám, ktoré sa neboja experimentovať a skúšať nové veci, rozhodne by ste si mali zaobstarať huňatý klobúk. Tento extravagantný a odvážny kúsok však kombinujte s jednoduchými outfitmi v zemitých farbách.

Baretka

Ak ste milovníčkami nesmrteľného francúzskeho štýlu, v zimných mesiacoch rozhodne siahnite po šik baretke s efektným zdobeným či vzorom.  Tento kúsok je dokonalým doplnkom napríklad ku kabátu či kožuchu, no dokáže pridať ženskosť a noblesu každému outfitu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:27