S týmto všetkým vám môže pomôcť banánová šupka.unsplash
StoryEditor

Šupka z banánu nepatrí do koša: Pozrite sa, ako ju využiť pri starostlivosti o pleť

23.11.2023, 17:00
Krása a móda

Šupky z banánu by ste rozhodne nemali vyhadzovať do koša. Použiť ich totiž môžete pri upratovaní, bielení zubov, čistení topánok alebo ako hnojivo pre rastliny. Vedeli ste však, že má skvelé využitie aj pri starostlivosti o pleť? Pozrite sa, s čím všetkým vám dokáže pomôcť.

Niektoré kozmetické produkty sú síce účinné, ale aj predražené a rýchlo sa míňajú. Ak by ste chceli ušetriť, no zároveň dopriať svojej pokožke to najlepšie, mali by ste vyskúšať banánovú šupku Tá vám vďaka svojmu bohatému obsahu môže pomôcť s množstvom problémov. Pozrite sa, prečo sa neoplatí vyhadzovať šupku z banánu do koša.

Vylieči bolestivé akné

Banánová šupka v sebe ukrýva množstvo minerálov, ako je napríklad draslík, zinok a magnézium, vďaka ktorým je schopná vyliečiť akné, vyčistiť nečistoty z pleti a predísť tvorbe zápalu. Stačí, ak šupku poriadne vyumývate a rozdelíte na dve časti. Prvou časťou si potierajte tvár približne tri minúty, pričom netlačte, ale jemne prechádzajte po pokožke. Druhú časť pokrájajte na menšie kúsky, ktoré priložte na vyrážky. Nechajte pôsobiť 10 minút a tvár opláchnite vlažnou vodou.  

Zbaví vás vrások

Vďaka vitamínu C, antioxidantom a betakaroténu je banánová šupka skvelá aj v boji proti vráskam či tmavých kruhom. Nielenže pokožke dodá potrebné živiny, ale zlepší regeneráciu, spevňuje a dodáva lesk. Jednoducho, nakrájajte šupku na menšie kúsky a priložte ich pod oči alebo na okolie úst. Po 15 minútach sa môžete tešiť z pružnejšej pokožky.

Zbohom nepekné jazvy

Poranili ste sa alebo ste si vytláčali bolestivú vyrážku, po ktorej zostala nepekná jazva? Skúste použiť banánovú šupku, ktorá je schopná zosvetliť jazvu a regenerovať toto miesto. Stačí, ak si budete vnútornou stranou šupky potierať jazvu približne dva týždne.

Upokojí podráždenú pokožku

Môže sa stať, že použijete kozmetiku, ktorá vašej pokožke uškodí alebo zjete jedlo, ktoré ju podráždi. V tom prípade siahnite po šupke z banánu, ktorá je vynikajúcou pomocníčkou pri svrbení, zápaloch či podráždení. Na postihnuté miesto ju stačí prikladať, no nešúchať, aby ste pleť zbytočne ešte viac nerozdráždili.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 08:25