Porazte suchú pleť vďaka týmto návykom.dreamstime
StoryEditor

Suchej pleti sa môžete vyhnúť: Stačí, ak sa budete držať týchto zásad

10.11.2023, 17:00
Krása a móda

Suchá pleť je pre mnohé z vás úplne bežná a chladné počasie tomuto problému vôbec nepomáha. Nielenže môže spôsobiť začervenanie, ale aj svrbenie či napnutosť. Ak túžite po hebkej a zdravej pokožke, mali by ste sa držať niekoľkých zásad, vďaka ktorým sa vyhnete vzniku suchej pleti.

Suchosť pokožky môže vzniknúť z rôznych dôvodov. Či už sa jedná o zmenu teploty, saunovanie, kúpanie sa v chlórovej vode alebo starnutie a dedičnosť. Suchá pleť je problém, ktorý trápi mnohé z vás, no len niektoré sa ho dokážu naozaj zbaviť. Ak ani vy nechcete, aby bola vaša pokožka neustále začervenaná, šupinatá a nesmierne citlivá, mali by ste si osvojiť niekoľko zásad, ktoré vám pomôžu s týmto problémom. Pozrite sa, ako sa dá poraziť suchosť.

Voda vysušuje

Ako často si umývate tvár vodou? Ak to robíte na pravidelnej báze a trápi vás suchá pokožka, mali by ste s tým okamžite prestať. Voda totiž vysušuje. Rovnako tak jej nepomáha dlhý pobyt na horúcom vzduchu, ako je sauna či horúca sprcha. Ak chcete pri čistení pleti použiť aj vodu, vyskúšajte vlažnú.

Čistite pleť so správnymi produktami

Na odličovanie a čistenie pleti by ste mali používať špeciálnu kozmetiku s obsahom kakaového masla, arganového oleja alebo kyseliny hyalurónovej, ktorá pomáha pokožke zadržať vodu, upokojuje a krásne čistí. Vyhnite sa naopak zložkám, ktoré pleť zbytočne dráždia a vysušujú, ako sú napríklad parabény, ftaláty alebo príliš penivé produkty.

Neustále hydratujte

Ak vás trápi suchá pokožka, mali by ste sa snažiť podporiť obnovu kožnej bariéry. S tým vám môže pomôcť dostatočná hydratácia alebo prípravky, ktoré sú schopné uchovávať vlhkosť. Vyhýbať sa nemusíte ani hydratačným maskám, ktoré pleť vyživia. S nimi však používajte aj sérum a nočný krém, ktorý naneste nielen na tvár, ale aj krk a ďalšie citlivé časti tela.

Chráňte pleť pred slnkom

Možno sa budete čudovať, no vaša pleť sa môže vysušovať aj kvôli zimnému slnku a UV žiareniu, ktoré oslabuje pokožku. Pred odchodom z domu preto nezabudnite použiť opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 07:27