Inšpirujte sa outfitmi Parížaniek.dreamstime
StoryEditor

Oblečte sa ako pravá Parížanka: Stačí, ak sa budete držať týchto základných kúskov

08.11.2023, 09:00
Krása a móda

Francúzske ženy sú známe pre svoj jedinečný štýl. Nielenže sa obliekajú nadčasovo, ale aj vkusne, jednoducho a príťažlivo. Ak túžite ozvláštniť svoj šatník alebo chcete vyskúšať niečo nové, inšpirujte sa parížskym módnym vkusom. Pozrite sa, ako sa obliecť ako pravá Parížanka.

Síce si niektoré z vás myslia, že Parížanky sa obliekajú až príliš jednoducho, pravda je úplne iná. Ich outfity pôsobia monotónne, no rovnako tak aj nadčasovo, sofistikovane, vkusne a neuveriteľne príťažlivo. Chceli by ste sa na jeden deň premeniť na pravú Francúzku? V tom prípade sme si pre vás pripravili zopár tipov na kúsky, ktoré sú charakteristické pre tento jedinečný parížsky štýl.

Tmavé, no neodolateľné odtiene

Vo francúzskom štýle nenájdete neónové odtiene ani žiadne iné príliš výrazné farby. Parížanky totiž najradšej nosia tmavé kúsky, ako je napríklad hnedá, čierna, bordová alebo modrá. Držia sa predovšetkým pravidla, že menej je viac, a preto vo svojich outfitoch nespájajú viac ako tri odtiene. Rovnako tak si potrpia na kvalitné materiály, ako je hodváb, bavlna či kašmír.

Klasická košeľa

Základným kúskom šatníka Parížaniek je nepochybne biela košeľa, ktorá sa dá využiť na formálne, ale aj neformálne udalosti. Skombinovať ju môžete s priliehavými džínsami alebo nohavicami s volánom. Čo sa týka blúzky, nezabudnite si vyhrnúť rukávy a pár gombíkov rozopnite. Takisto sú vítané jemné šperky a červený rúž.

Príťažlivé čierne šaty

Parížanky môžete často vidieť v nadčasových priliehavých čiernych šatách. Je len na vás, po akej dĺžke či štýle siahnete, no dôležitá je jednoduchosť. Doplniť by ste k nim mali čižmy na podpätku alebo lodičky a baretku. Rovnako tak sa nebojte šatiek a výraznejšej manikúry.

Pánsky štýl

Kúsky inšpirované pánskymi prvkami asi nikdy nevyjdú z módy, a preto ich môžete nájsť aj v šatníkoch mnohých Francúzok. Štýlovým môže byť nepochybne sako, ktoré je pohodlné a trendy. V kombinácii s mokasínami alebo vkusnými teniskami, krátkou koženou sukňou a rolákom v zemitej farbe môžete vytvoriť dokonalý outfit.  

Dôležité sú najmä doplnky

Síce Parížanky nenosia výrazné doplnky, dajú si na ich výbere záležať. Dôležitým prvkom francúzskeho štýlu je šatka, ktorú si často zvyknú viazať okolo krku. Takisto ich po ulici uvidíte kráčať v slnečných dizajnových okuliaroch, ktoré sú vynikajúcim doplnkom ku každému outfitu. Čo sa týka líčenia, preferujú jemný mejkap a radšej investujú do kvalitných rúžov alebo manikúry.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 11:41