Zbavte sa vrások vďaka tejto účinnej maske.dreamstime
StoryEditor

Kombinácia týchto prírodných produktov vás môže zbaviť vrások: Pripravte si z nich účinnú masku

06.11.2023, 17:00
Krása a móda

Nielen estetické procedúry a zákroky vám môžu pomôcť zbaviť sa vystupujúcich vrások. S týmto problémom sa takisto môžete obrátiť aj na prírodné alternatívy, ktoré sú schopné udržať mladistvý vzhľad vašej pleti. Pozrite sa, z ktorých prírodných produktov by ste si mali vyrobiť účinnú omladzujúcu masku.

Keď sa vám na tvári objavia prvé známky starnutia, pravdepodobne z toho vôbec nie ste nadšené a týchto estetických problémov sa túžite čo najrýchlejšie zbaviť. Prekážať vám najviac môžu vrásky, ktoré vznikajú z dôvodu zníženia hladiny proteínov, ako je kolagén a elastín. Ak trápia tieto linky aj vás, ešte predtým, než sa rozhodnete podstúpiť nejaký estetický zákrok, vyskúšajte bezbolestnú procedúru v podobe prírodných produktov. Pozrite sa, ktoré prírodné liečivá sa oplatí skombinovať dohromady, aby ste sa zbavili nepekných vrások.

Omladia a podporia tvorbu kolagénu

S odstránením vrások vám môže pomôcť niekoľko prírodných bojovníkov. Prvým liečivým produktom je mrkva, ktorá v sebe ukrýva veľké množstvo vitamínov a minerálov, vďaka ktorým je schopná vyhladiť pleť, vyplniť linky, tonizovať a zmierniť opuch po prebudení. Ďalším skvelým pomocníkom je bobkový list, ktorý má protizápalové a omladzujúce účinky. Nielenže dokáže uzatvoriť póry, ale podporuje elasticitu a regeneráciu pokožky. Účinná v boji proti vráskam je aj pomarančová kôra, ktorá obsahuje dôležité oleje podporujúce tvorbu kolagénu. Štvrtým prírodným liečivom je olivový olej, ktorý omladzuje a hydratuje pokožku. Ak sa chcete zbaviť vrások aj vy, vyrobte si domácu masku z kombinácie týchto liečivých produktov.

Prírodná maska proti vráskam

Budete potrebovať:

1 mrkvu

2 bobkové listy

1 pomaranč

150 ml olivového oleja

Postup: Do zaváraninového pohára nastrúhajte očistenú mrkvu a pridajte k nej nadrobno natrhaný bobkový list. Pomaranč očistite pomocou sódy bikarbóny, poriadne ho poumývajte pod tečúcou vodou a osušte. Na jemnom strúhadle nastrúhajte kôru pomaranča a vložte ju do pohára s mrkvou a bobkovým listom. Napokon do tejto zmesi pridajte olivový olej. Pohár vložte do hrnca, ktorého dno pokryte utierkou a zalejte vodou až po okraj pohára. Varte približne pol hodinu na miernom ohni a často miešajte. Zmes preceďte, rozmixujte a po vychladnutí si ju natrite na tvár. Nechajte pôsobiť 20 minút a opláchnite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 13:44