Zvoľte správnu dĺžku kabátu, ktorá svedčí vašej postave.dreamstime
StoryEditor

Krátky, midi či maxi? Zistite, aká dĺžka kabátu je pre vašu postavu najlepšou voľbou

04.11.2023, 10:30
Krása a móda

Síce kabát dokáže ozvláštniť a oživiť každý outfit, rovnako tak ho môže aj pokaziť alebo dokonca zdeformovať vaše krivky a pridať kilá. Dôvodom je najmä nesprávny výber dĺžky či strihu. Aby ste túto jeseň a zimu vyzerali za každých okolností dokonale, prezradíme vám, aká dĺžka kabátu je pre vašu figúru najlepšou voľbou.

Zima so sebou prináša niekoľko obľúbených módnych kúskov, akým je napríklad aj kabát, bez ktorého by ste sa toto ročné obdobie rozhodne nezaobišli. Okrem toho, že pôsobí vkusne a elegantne, je schopný oživiť outfit a udržať vás v teple. Aby ste však dosiahli čo najlepší efekt, v obchodoch sa musíte zameriavať nielen na jeho farbu či vzor, ale najmä dĺžku. Nie každá totiž svedčí ktorémukoľvek typu postavy. Pozrite sa, v akom kabáte môže vaša figúra vyniknúť.

Dlhý maxi kabát

Síce dlhý kabát vynikne najmä na vysokých ženách, vyhýbať by sa mu nemali ani tie z vás, ktoré sa narodili v nižšom vzraste. Dôležité však je, aby bol kabát v okolí pásu dobre tvarovaný alebo mal opasok. Takýmto spôsobom si totiž figúru môžete zoštíhliť. Čo sa týka farieb, siahnuť by ste mali po neutrálnych odtieňoch, ako je napríklad béžová, tmavá zelená alebo hnedá. Doplniť k nemu môžete úzke džínsy, rolák a topánky na vysokom podpätku. 

Midi kabát

Najuniverzálnejšou a najobľúbenejšou dĺžkou kabátu je jeho midi verzia, ktorá končí v polovici stehien. V takejto dĺžke sa väčšinou vyrábajú trendy trenčkoty, s ktorými túto sezónu rozhodne nič nepokazíte. Midi kabát sa hodí takmer ku každej postave, no pozor si treba dať na jeho strihy, ktoré vás môžu zbytočne rozšíriť. Skombinovať ho môžete s krátkou sukňou, priliehavými šatami či nohavicami s volánom.

Krátky kabát

Po krátkom kabáte by mali siahnuť najmä ženy nižšieho vzrastu či s postavou v tvare obdĺžnika. Nie príliš dobrou voľbou je naopak pre tie z vás, ktoré disponujú postavou v tvare jablka. Dôvodom je najmä fakt, že by vám krátka dĺžka zbytočne zvýraznila partie, z ktorých sa vám nedarí schudnúť. Krátky kabát môžete doplniť džínsami alebo koženými nohavicami a vkusnou blúzkou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 05:35