Sladkosti vašej pleti škodia.dreamstime
StoryEditor

Krásna a žiarivá pleť bez vrások? Stačí z jedálnička vyradiť niektoré potraviny

02.11.2023, 14:00
Krása a móda

Žiaľ, to čo vám najviac chutí vašej pleti vôbec neprospieva. Veď si len spomeňte, ako vyzerala vaša pokožka po tom, ako ste si dopriali krížom krážom sladké, slané, tučné či vyprážané pokrmy. Či chcete, alebo nie, vaša pleť je na nezdravé pochúťky oveľa citlivejšia, ako by ste si mysleli. Práve preto by ste mali dávať veľký pozor na to, čo je na vašom tanieri.

Budú vám zbytočné všetky drahé kozmetické produkty, ak budete jesť to, čo vašu pleť oberá nie len o krásu, ale aj pružnosť. S dobrými stravovacími návykmi môžete dokonca spomaliť starnutie pleti.

Sladkosti

Sladkosti sú pre väčšinu žien veľkým pokušením. Zámerne sa im vyhýbajú najmä tie, ktoré dbajú na štíhlu líniu. No z času načas podľahne každý. A to pre vašu postavu ani pleť neznamená žiadnu hrozbu. Najhoršie je, ak holdujete keksíkom, cukríkom a čokoláde každý deň, prípadne ak si nadmerné množstvo týchto dobrôt doprajete nárazovo. Nielenže sa môžu odraziť na pleti v podobe akné či nepekných pupienkov, ale majú na svedomí aj predčasné starnutie pleti. Cukor okrem iného bráni tvorbe kolagénu, takže pleť stráca svoju prirodzenú elasticitu. Trpieť však bude nie len vaša pleť, ale aj vlasy a nechty.

Pečivo

Ani nadmerná konzumácia pečiva vašej pleti nesvedčí. Ak ho máte na tanieri denne a to často aj niekoľkokrát, pokožka môže pôsobiť mdlo, bez jasu a s rôznymi kožnými nedokonalosťami. Majte sa preto pred bielou múkou na pozore. Ukrýva sa nie len v pečive, ale aj v cestovinách a často aj omáčkach a iných pokrmoch. Práve preto jej mnohokrát zjete viac, než si myslíte.

image

Čipsy a tučné jedlá sú zodpovedné za zvýšenú produkciu mazu.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 03:21