Káva urobí s vašou pleťou hotové zázraky.dreamstime
StoryEditor

KÁVA s vašou PLEŤOU urobí zázraky. Z výsledkov budete nadšení!

30.10.2023, 14:00
Krása a móda

Kávičkári by o benefitoch kávy vedeli písať hotové ódy. Mnohí si bez šálky tohto horúceho nápoja ani nevedia predstaviť začiatok dňa. No káva nabudí nie len vaše telo, ale aj pleť. Vďaka látkam, ktoré obsahuje je účinným prostriedkom na to, aby bola pleť nie len žiarivá, ale aj bez nečistôt.

Kávu teda z času na čas presuňte z kuchyne aj do kúpeľne. Efekt uvidíte okamžite. A to nie len na tvári.

Proti celulitíde

Vďaka vysokému obsahuj kofeínu dokáže káva zabojovať aj proti celulitíde. Stačí, ak si z nej pripravíte telový peeling. Mletú kávu, ktorá vám zostala z prípravy lahodného espressa nevyhadzujte, ale odložte si ju bokom. Následne budete potrebovať olivový olej, do ktorého jemne namletú a už použitú kávu pridáte. Pre ešte lepší efekt použite aj pár kvapiek čajovníkového oleja. Jemnými krúživými pohybmi masírujte stehná a zadok. Na záver opláchnite. Peeling opakujte 3 – 4 krát do týždňa.

image

Kávový peeling si poradí aj s celulitídou.

dreamstime

Super kombinácia

Hoci sa pitie kávy s mliekom z viacerých dôvodov neodporúča, pre vašu pleť bude táto kombinácia hotovým elixírom mladosti. Zalejte polievkovú lyžicu mletej kávy troškou teplého mlieka a nechajte chvíľku odstáť. Mali by ste dosiahnuť konzistenciu, ktorá zabezpečí, že vám maska z tváre nebude stekať. Mlieko radšej pridávajte postupne. Túto masku nechajte pôsobiť aspoň tridsať minút, opláchnite a pokračujte v bežnej starostlivosti.

Čistá a rozjasnená

Mať čistú a jasnú pleť je snom každej ženy. V tomto prípade proti nečistotám zabojujú antioxidanty, ktoré obsahuje nie len káva, ale aj kakao, ktoré do tejto masky pridáte. Lyžicu kávy a rovnaké množstvo kvalitného kakaa pridajte do dvoch lyžíc bieleho plnotučného jogurtu. Poriadne premiešajte a naneste na tvár, krk a dekolt. Nechajte pôsobiť 20 – 30 minút. Po uplynutí tohto času na záver jemne pleť ešte premasírujte a až potom opláchnite. Uvidíte, ako krásne táto maska vašu pleť nie len rozjasní, ale aj zbaví nečistôt a rozšírených pórov.

Zatočí s vráskami

Úlohou poslednej masky je zabojovať proti predčasnému starnutiu pleti a tiež proti prvým vráskam. Kým v predošlým prípadoch ste potrebovali najmä mletú kávu, tentokrát si urobte poriadne silné espresso. Do neho pridávajte postupne žitnú múku a jeden žĺtok. Aj v tomto prípade by ste mali docieliť konzistenciu pasty, ktorá sa bude na tvár dobre nanášať. Je dôležité, aby ste masku na tvár aplikovali aspoň jedenkrát do týždňa. Masku nechajte pôsobiť kým na pleti nezaschne a umyte pomocou vlažnej vody a uteráčiku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:57