O pery sa počas chladných dní pravidelne starajte.dreamstime
StoryEditor

Suché pery vás viac počas zimy nemusia trápiť. Pomôžu vám aj suroviny, ktoré máte bežne doma

24.10.2023, 08:00
Krása a móda

Nasledujúce mesiace bude vaša pleť namáhaná viac ako inokedy. Ruky, tvár, ale aj pery, na ktorých je pokožka oveľa jemnejšia, než na ostatných častiach tela dostane vplyvom počasia a presunov z chladu do tepla poriadne zabrať. No suché a popraskané pery nemusia byť vašou každodennou realitou.

Aby ste mali aj počas zimy krásne a predovšetkým zdravé pery, musíte dbať nie len na ich výživu, ale aj pitný režim.

Dvojitá hydratácia

Pitný režim v zime rozhodne nepodceňujte. Dostatočná hydratácia je potrebná celoročne, inak sa to odrazí napríklad aj na suchých a popraskaných perách. Postrážte si teda svoj denný pitný režim a prijmite 2 – 3 litre tekutín. Pery pravidelne hydratujte aj zvonku. Balzam na pery by vám najmä v tomto období nemal v kabelke určite chýbať. Pri jeho výbere siahajte po produktoch, ktoré obsahujú vitamín E, ktorý pomáha práve popraskaným perám. Rovnako včelí vosk, jelení loj či bambucké maslo vašim perám pomôžu nie len ako prevencia, ale aj prvá pomoc v prípade, že už budú vysušené či popraskané. Ak bude mať balzam na pery navyše SPF faktor, o to lepšie. Mimochodom, ak používate rúže na pery, nepodceňujte ani ich zloženie. Mnohé z nich už skutočne obsahujú aj ochranné zložky. Stávka na istotu je v lete i zime Labello. Táto značka je záruka ochrany pier v lete s vysokým UV filtrom a v zime výživov, ktoré namáhané pery v tomto období potrebujú.

image

p

Peeling

Nezabudnite si pravidelne robiť peeling pier. Ten ich zbaví odumretej kože a následne budú pery oveľa lepšie vstrebávať výživu, ktorú im poskytnete. Na zdraví pier sa odrazí aj nedostatok vitamínov skupiny B.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 06:36