Vďaka týmto trikom vám podpätky nikdy nespravia pľuzgiere.unsplash
StoryEditor

Máte z lodičiek pľuzgiere a odreniny? Vyskúšajte tieto triky a zbavte sa bolesti

18.10.2023, 10:00
Krása a móda

Kúpili ste si lodičky, po ktorých ste túžili, no už po prvom použití zanechali na vašich chodidlách pľuzgiere či odreniny? Nebojte sa, nemusíte ich zahadzovať alebo prestať nosiť. Stačí, ak vyskúšate jeden z našich osvedčených trikov, vďaka ktorým predídete odieraniu a vzniku pľuzgierov.

Trápia vás pľuzgiere či odreniny na chodidlách z nových lodičiek? Niet sa čomu čudovať, pretože takáto obuv spôsobuje bolesť a nepohodlie pri chôdzi či iných činnostiach Aby ste sa s novými topánkami nemuseli rozlúčiť, pripravili sme si pre vás zopár osvedčených trikov, vďaka ktorým predídete nepríjemnej bolesti. Pozrite sa, čo naozaj pomáha.

Klasická náplasť

Najjednoduchším spôsobom, ako sa brániť proti pľuzgierom, je klasická náplasť. Je úplne jedno, či siahnete po priehľadnej alebo telovej, pretože akákoľvek náplasť predstavuje ochranu a väčší komfort.  

Ochranné vložky

Pred pľuzgiermi či odreninami sa môžete ochrániť aj vďaka samolepiacim gélovým či silikónovým vložkám, ktoré sa lepia priamo na topánku. Keďže vďaka nim nebudete vyvíjať veľký tlak na pokožku, ochránite nielen svoje päty, ale aj chodidlá či prsty.

Skvelá je aj rozťahovacia pena

Na pľuzgiere a odreniny si môžete zaobstarať aj špeciálne prípravky na roztiahnutie topánok ešte pred prvým obutím. Či už siahnete po spreji alebo pene, stačí, ak ju nastriekate na povrch topánky a necháte pôsobiť dve hodiny.

Jednoduchý trik na tesné topánky

Ak sa vám nechce míňať peniaze za špeciálne prípravky, topánky si môžete roztiahnuť aj s pomocou vrecka a vody. Jednoducho, naplňte vrecko vodou a vložte ho do topánok. To však nie je celý trik. Napokon je potrebné vložiť topánky na noc do mrazničky, aby sa v nich zväčšil objem.

Pomôže aj voda s fénom

Obľúbené lodičky môžete roztiahnuť ešte jedným spôsobom. Zoberte jeden pár ponožiek, ktorý navlhčite vodou a navlečte si ich na nohy aj spolu s lodičkami. Napokon zoberte fén a nasmerujte teplý vzduch na miesta, na ktorých vás topánky najviac tlačia.   

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 05:58