Fénujete si vaše vlasy správne?dreamstime
StoryEditor

Dokonale vyfénované vlasy? Vďaka týmto radám budú ako od kaderníka

11.10.2023, 14:00
Krása a móda

Ach tie vlasy, niekedy stačí málo a vyzeráte, akoby ste práve vyšli z kaderníckeho salónu, inokedy je to trápenie a nech urobíte čokoľvek, vaše vlasy si jednoducho budú žiť vlastný život. Prípravky v celej starostlivosti o ne zohrávajú dôležitú úlohu, no ešte dôležitejšie je, akým spôsobom si vlasy vyfénujete.

Kučeravé a vlnité vlasy budú potrebovať úplne iné prípravky a spôsob fénovania, než vlasy rovné či krátke. Krátke vlasy

Krátke vlasy

Krátke vlasy sú síce sexy, no práve starostlivosť o ne je častokrát najnáročnejšia. Ak chcete dosiahnuť objem vo vlasoch, nevyhnutné je použitie stylingových prípravkov. Ku korienkom vlasov naneste tužidlo a následne v predklone vlasy vyfénujte. Skvelou pomôckou vám bude  aj kefa s otvormi, alebo okrúhla kefa, pomocou ktorej dosiahnete želaný efekt.

Vlnité vlasy

Ak majú vaše vlasy tendenciu sa vlniť, no vy túžite po rovných vlasoch, fénujte ich vždy v smere zhora dole. Nikdy vlasy nefénujte tak, že budú rozlietané, alebo v opačnom smere. Buďte systematické a nezabudnite na fén nasadiť aj nadstavec, cez ktorý bude teplý vzduch prúdiť vždy na konkrétnu časť vlasov. Vlnité vlasy majú tendenciu sa lámať a byť suché, dbajte preto na správny výber najmä hydratačných produktov a tiež na spreje či oleje, ktoré ich budú chrániť pred teplom. Ak chcete dosiahnuť dokonale hladké rovné vlasy, bez žehličky to nepôjde. Rozhodne pri jej výbere nešetrite, je to investícia, ktorá sa odrazí na tom, ako budú vaše vlasy vyzerať. Rovnako postupujte aj pri fénovaní rovných vlasov, ktoré chcete len vysušiť.

Kučeravé vlasy

Kučeravé vlasy vám iste mnohé ženy závidia, no len vy viete, koľko úsilia vás stojí, aby vaša hriva vyzerala každý deň skvele. Vlasy si rozčešte po umytí, no nie keď sú úplne mokré. Vtedy majú tendenciu sa oveľa viac lámať. Ani fénovať by ste ich nemali úplne mokré. Počkajte aspoň pár minút, kým trošku preschnú. Krásne kučery dosiahnete ak použijete pri fénovaní difuzér. Aj v tomto prípade by ste nemali podceniť správny výber šampónu, kondicionéru a ostatných prípravkov, ktorými pri tomto type vlasov zrejme nešetríte. Čo je však veľmi dôležité, je teplota, pri ktorej ich budete fénovať. Na vysokú teplotu zabudnite a hoci vám sušenie bude trvať o niečo dlhšie, radšej si vlasy sušte na nižšej teplote. Krásne kučery dosiahnete aj vtedy, ak si ich pri fénovaní budete „natáčať“ na prsty.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 08:57