Majte krásnu a žiarivú pleť aj počas jesene.dreamstime
StoryEditor

Zvoľte počas jesene správnu starostlivosť o vašu pleť. Práve teraz je vhodný čas zabojovať aj proti vráskam

28.09.2023, 14:00
Krása a móda

Po horúcom lete prichádza jeseň a tak ako vaše telo, aj pleť potrebuje špeciálnu starostlivosť. Niektoré produkty vám jednoducho stačiť nebudú. Ľahké krémy vymeňte za tie hustejšie, no do starostlivosti o pleť zaraďte aj inú kozmetiku, vďaka ktorej bude pleť žiariť aj počas sychravých dní.

Starostlivosť večer

Práve večer by ste vašej pleti mali dopriať nie len poriadnu očistu, ale produkty, ktoré ju vyživia. Nočný krém je samozrejmosť, ten doplňte o výživné sérum, prípadne oleje, ktoré obsahujú vitamíny vďaka ktorým nebude mdlá. Počas jesene začnite opäť používať retinol, ktorý bojuje proti starnutiu pleti a samozrejme proti vráskam. A do bežnej rutiny zaraďte aj chemický peeling, no pokojne aj ten obyčajný. A nezabudnite na to SPF, práve tieto produkty v kombinácii so slnkom môžu spôsobiť nepekné pigmentové škvrny.

Nezabudnite na toto

Veľmi dôležité je, aby vaša pleť nebola vystavovaná príliš výrazným teplotným zmenám. Používajte zvlhčovače vzduchu vo vašej domácnosti. Prospeje to nie len vašej pleti, ale aj dýchacím cestám. Rovnako dobrá je aj čistička vzduchu. A aby sme nezabudli! Nezabúdajte ani na vaše pery, aby ste nezistili, že ste starostlivosť o ne zanedbali až vtedy, keď už bude neskoro. Jeseň je ako stvorená na nosenie výrazných rúžov, tie však pristanú zdravým perám, ktoré nie sú vysušené a popraskané.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:58