Majte krásnu a žiarivú pleť aj počas jesene.dreamstime
StoryEditor

Zvoľte počas jesene správnu starostlivosť o vašu pleť. Práve teraz je vhodný čas zabojovať aj proti vráskam

28.09.2023, 14:00
Krása a móda

Po horúcom lete prichádza jeseň a tak ako vaše telo, aj pleť potrebuje špeciálnu starostlivosť. Niektoré produkty vám jednoducho stačiť nebudú. Ľahké krémy vymeňte za tie hustejšie, no do starostlivosti o pleť zaraďte aj inú kozmetiku, vďaka ktorej bude pleť žiariť aj počas sychravých dní.

Správna hydratácia rozhodne nestačí. Hoci sa vám zdá, že slnečných lúčov je stále menej, nezabúdajte aj naďalej používať krém s SPF faktorom.

Čistenie

Začnime tým, čo by mala byť pre vašu pleť absolútna samozrejmosť a to je čistenie. Na odličovanie používajte počas jesene a zimy skôr mliečne krémy na odličovanie, prípadne odličovače na báze oleja. Tie vašu pleť nebudú zbytočne vysušovať a už aj z nich dostane značnú dávku hydratácie, ktorú počas týchto dní bude potrebovať.

Starostlivosť ráno

Najmä zrelej pleti určite nestačí len denný a nočný krém. Teda pokiaľ chcete, aby bola dostatočne vyživená. Zaobstarajte si sérum, ktoré budete používať ako podklad pod denný krém a pri jeho výbere prihliadajte na potreby vašej pleti. Na jeseň pokojne siahnite po niečom, čo vašu pleť vzpruží a rozjasní. Na sérum naneste hydratačný denný krém a nezabudnite aj na krém s SPF faktorom. Práve posledný krok nepodceňujte ani na jeseň či v zime. Avšak ešte pred nanášaním všetkých sér a krémov nezabudnite pleť ráno poriadne vyčistiť micelárnou vodou, prípadne gélom. Pri umývaní nepoužívajte príliš horúcu ani studenú vodu. Celoročne je optimálna vlažná voda pre vašu pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:26