Pózujte na fotografiách ako celebrity.archív
StoryEditor

Vyzerajte na fotografiách ako celebrita: Vďaka týmto trikom sa zbavíte hanby

07.09.2023, 19:00
Krása a móda

Necítite sa pred fotoaparátom príjemne? V tom prípade vám môže pomôcť pár našich trikov. Vďaka nim sa prestanete hanbiť, báť a na každej fotografii budete vyzerať ako celebrita. Pozrite sa, ako na očarujúce portréty.

Ako sa cítite, keď niekto z vášho okolia vytiahne fotoaparát a chce vám urobiť portrét? Ste sebavedomé a hádžete pózy jedna za druhou alebo sa naopak hanbíte, ste nervózne a túžite po tom, aby tento horor skončil? Ak patríte k tej druhej skupine, máme pre vás dobrú správu. Existujú totiž triky, vďaka ktorým sa zbavíte hanby a na každej fotografii budete vyzerať ako hollywoodska celebrita. Pozrite sa, ako sa správať pred objektívom, aby boli vaše snímky ako z obálky časopisu.

K objektívu bokom

Na dokonalé snímky môžete ísť pre začiatok zľahka. Ak sa hanbíte, no túžite po tom, aby ste na fotografi pôsobili uvoľnene a prirodzene. Nepostavte sa čelom k objektívu, ale bokom a pohľad nasmerujte cez vaše rameno. Podobný spôsob si obľúbila aj speváčka Rihanna či Jennifer Lopéz. 

Čo s rukami?

Väčšina ľudí sa bojí fotografovania, pretože nevie, čo v danej chvíli robiť s rukami. V takomto prípade stačí, ak sa jednou rukou chytíte v páse a druhú necháte voľne padnutú, vďaka čomu si opticky zúžite postavu a dodáte si na sebavedomí. Inšpirovať sa môžete napríklad herečkou Jennifer Lawrence.

Dodajte si odvahu vďaka blízkym

Ak sa nechcete fotografovať samy, privolajte si na pomoc kamarátku či partnera, vďaka ktorej sa budete pred objektívom cítiť uvoľnenejšie. Môžete sa tak spolu chytiť za ruky, smiať sa, robiť vkusné grimasy alebo si navzájom hľadieť do očí.

Predĺžte si nohy

Sebavedomie si môžete dodať aj správnym postavením nôh. Stačí, ak ich jemne prekrížite alebo sa otočíte mierne bokom a jenu nohu položíte vpred. Takýmto spôsobom si nohy opticky predĺžite a budete sa cítiť štýlovo. Inšpiráciou vám môže byť Jennifer Lopez alebo Paris Hilton.

Experimentujte

Keď sa pred objektívom budete cítiť o čosi lepšie, môžete skúsiť zaexperimentovať s pohybmi. Prehrabnite si rukou vlasy alebo pošlite vzdušný bozk. Dôležité však je, aby každá vaša póza vyzerala prirodzene a nie silene.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 12:10