To, ako často by ste si mali vlasy umývať záleží od ich typu.pexels
StoryEditor

Umývanie vlasov nepodceňujte. Ako často by ste ich mali umývať záleží od typu vlasov

08.09.2023, 08:00
Krása a móda

Máte pocit, že robíte všetko preto, aby vaše vlasy vyzerali tip top no nič nepomáha? Správna starostlivosť je samozrejme základ, no ak je prehnaná, nemusí to vždy priniesť výsledky, ktoré by ste očakávali. A nie len starostlivosť o vlasy, ale aj ich umývanie má vplyv na to, ako budú vyzerať. Zohľadnite práve pri tomto prvom kroku to, aký typ vlasov máte.

Vlnité a kučeravé vlasy

Ak ste majiteľkou kučeravej hrivy, či vlnitých vlasov, potom vám mnohé dámy môžu len v dobrom závidieť. No aj tu platí, že vaše kučery či vlny budú vyzerať skvele len v prípade, že zvolíte tú správnu starostlivosť.

Rýchlo mastiace sa vlasy

V tomto prípade skúste vyskúšať vlasy umývať čo najmenej. Akonáhle ich umývate každý, alebo každý druhý či tretí deň, mastia sa oveľa rýchlejšie. Ak frekvenciu umývania budete postupne znižovať, vlasy sa nebudú mastiť tak rýchlo, čo aj vám pomôže a odbremení vás od tejto rutiny. V prípade, že to už bude po pár dňoch pre vás neúnosné, použite suchý šampón. Ďalší týždeň opäť predĺžte čas medzi umývaním vlasov aspoň o jeden deň.

Jemné vlasy

Pri jemných vlasoch je dobré umývať ich aspoň raz za dva až tri dni. Mastnota aj nečistoty sú na nich oveľa rýchlejšie viditeľné a vlasy sú aj zaťažené, tým pádom nemajú objem. Vyhnite sa príliš ťažkým prípravkom na vlasy a používajte čistiace šampóny, ktoré ich ešte viac nezaťažia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 19:43