Starajte sa o svoje vlasy správne.dreamstime
StoryEditor

Ak prestanete robiť tieto chyby pri umývaní vlasov, sen o dokonalej hrive premeníte na skutočnosť

09.08.2023, 17:00
Krása a móda

Každá žena túži po nádherných, hebkých a lesklých vlasoch, bez rozštiepených končekov či suchosti. Snívate o takejto dokonalej hrive aj vy? V tom prípade by ste sa o ňu mali začať správne starať. Ak však robíte čo i len jednu z týchto chýb, dokonalosť nikdy nedosiahnete.

Sen o dokonalých vlasoch si môžete splniť, no bez správnej starostlivosti to nepôjde. O ich vzhľade či zdraví totiž nerozhoduje len počasie, strava či kvalitné produkty, ale aj zaužívané postupy pri ich umývaní. Ak totiž robíte čo i len jednu z týchto chýb, s hebkými a lesklými vlasmi sa môžete rozlúčiť. Na toto si dajte veľký pozor.

Zabúdate na pokožku

Ako si šampónujete vlasy? Nanášate si prípravok len na pramene? Robíte veľkú chybu. Špina a mastnota sa totiž hromadí najmä na pokožke hlavy, a preto by ste si šampón mali nanášať v prvom rade na túto časť.

Umývate si vlasy často

Mnohé z vás si umývajú vlasy až príliš často. Môže za to najmä mastnota, ktorá sa na vlasoch hromadí veľmi rýchlo. Podľa odborníkov by ste si však hrivu rozhodne nemali umývať každý deň, ale raz za dva až päť dní.

A kde je kondicionér?

Používate pri umývaní vlasov aj kondicionér? Mali by ste. Tento produkt totiž zabezpečuje vyživenie vlasov, hebkosť a lesk. Bola by preto veľká škoda, keby ste svoje vlasy pripravili o tieto benefity.

Napeniť, ale nie príliš

Možno si poviete, že je úplne jedno, koľko šampónu použijete na jedno umytie, no opak je pravdou. Najideálnejšie množstvo, ktoré by ste mali aplikovať na vlasy, je približne polovica polievkovej lyžice. Takisto by ste si šampón mali najprv napeniť v rukách, pridať doň trochu vody a až potom nanášať na vlasy.  

Ne oplachujete dostatočne

Je normálne, že sa ponáhľate a chcete mať umývanie vlasov čo najrýchlejšie za sebou, no v tomto prípade sa nie je kam ponáhľať. Ak si totiž nedostatočne zmyjete kozmetické prípravky z vlasov, môžu sa usadiť na hlave a zapríčiniť mastné korienky a štiepenie končekov. Skúste si preto svoju hrivu oplachovať o čosi dlhšie a vyplatí sa vám to.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 07:07