Opálenie si môže vďaka niektorým trikom predĺžiť.dreamstime
StoryEditor

Takto si udržíte opálenú pokožku aj niekoľko týždňov po návrate z dovolenky

27.07.2023, 14:00
Krása a móda

Iste nám dáte za pravdu, že opálená pokožka vyzerá jednoducho zdravo a dobre. Aj to je dôvod, prečo sa väčšina z vás snaží o to, aby bol tento dotyk slnka na nej viditeľný čo najdlhšie. A nie je to až také nemožné. Samotné opálenie si vďaka niektorým trikom viete predĺžiť aj o niekoľko týždňov.

Bezpečné opaľovanie s použitím krémov s SPF faktorom je základ. No vďaka následnej starostlivosti sa z hnedej pokožky môžete tešiť aj niekoľko týždňov po dovolenke.

Sprcha

Ak chcete, aby ste mali pokožku čo najdlhšie opálenú, vyhnite sa dlhým kúpeľom a uprednostníte radšej sprchovanie. Aj to predovšetkým vo vlažnej, než vo veľmi horúcej vode. Práve vysoká teplota vody má negatívny vplyv na pokožku a tá má následne tendencie byť oveľa rýchlejšie suchá. Rovnako tak nie je nutné, aby ste sa namydlili od hlavy po päty. Používajte len hydratačné mydlá a sprchovacie gély a aj to hlavne na partie, ktoré to najviac potrebujú.

Hydratácia

Po každom sprchovaní si doprajte poriadnu dávku hydratácie v podobe krému či oleja. Pokožka bude vďaka ním vypnutá a vláčna a práve to ešte viac podporí jej zdravý vzhľad. Oleje nanášajte ešte na vlkú kožu. Len vtedy na seba naviažu dostatočné množstvo vody. Nezabudnite však aj na dostatočný prísun tekutín. Aj to hrá v tom, ako bude vaša pleť či pokožka vyzerať, veľkú úlohu.

image

Nezabudnite na hydratáciu.

pexels

Na toto zabudnie

Na epiláciu voskom či pomocou eplilačných krémov teraz zabudnite. Vymeňte ich radšej za žiletku. Rovnako peeling. Intenzívny peeling doprajte pokožke pred samotným odchodom na dovolenku. Ak by ste však mali potrebu pokožku zbaviť odumretých častí aj potom, voľte skôr jemnejšie prípravky, prípadne exfoliačnú rukavicu, kde si sami regulujete tlak, aký na pokožku budete vyvíjať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 04:25