Dlhé vlasy potrebujú dôkladnú a pravidelnú starostlivosť.dreamstime
StoryEditor

Túžite po dlhých vlasoch? Pomôže vám odvar z ryže, ale aj ich správne umývanie

25.07.2023, 14:00
Krása a móda

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. A kým niekto má predispozície na to, aby mal dlhú a hustý hrivu, iným toto dopriate nebolo. No aj vďaka správnej starostlivosti viete ovplyvniť nie len kvalitu, ale aj rast vlasov.

Ak si túžite dopestovať vlasy podľa vašich predstáv, držte sa jednoduchých krokov, vďaka ktorým budete ku svojej vytúženej dĺžke opäť o niečo bližšie.

Starostlivosť

Začnime od začiatku. Základnou chybou, ktorú často robíte je už samotné umývanie vlasov. V prvom rade by ste mali používať prípravky, ktoré sú vhodné pre váš typ vlasov. Nechajte si poradiť u svojej kaderníčky, ktorá kvalitu vašich vlasov pozná najlepšie. Pri umývaní vlasov nanášajte šampón najmä ku korienkom, končeky vôbec nepotrebujú takú intenzívnu očistu, keďže samotná mastnota je najmä pri pokožke hlavy. Na končeky a dĺžku vlasov sa skôr sústreďte pri nanášaní kondicionéru či masky na vlasy. Tie by ste mali používať pri každom umývaní vlasov. Práve tie totiž zatvárajú vlas, ktorý sa pod vplyvom teplej vody otvoril. Vlasy vďaka ním nebudú podliehať lámaniu, štiepeniu a nebudú suché. Vlasy si rozčešte ešte pred samotným umývaním, aby neboli veľmi zauzlené.

Po umytí

Bezprostredne po umytí vlasov však na hrebeň radšej zabudnite. Vlasy sú jemné a náchylné k lámaniu. Počkajte, kým sa aspoň trošku vysušia. Ak túžite po dlhých vlasoch, musíte predchádzať tomu, aby sa vlasy ničili nesprávnou starostlivosťou. K tej patrí aj trenie vlasov po ich umytí do uteráku. Namiesto toho použite bavlnený uterák, ktorý jemným stláčaním vodu z vlasov vpije do seba. Pred používaním fénu nezabudnite na produkty, ktoré vlas ochránia pred teplom. Fénujte ich vždy v smere zhora dole a najmä končekom doprajte poriadnu dávku hydratácie v podobe olejov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 12:04