Toto by nemalo chýbať vo vašej plážovej taške.dreamstime
StoryEditor

Okrem vzhľadu je dôležitý aj jej obsah: Viete, čo by nemalo chýbať vo vašej plážovej taške?

30.06.2023, 19:00
Krása a móda

Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Chystáte sa najbližšiu dobu niekam k moru či jazeru? Ak áno, mali by ste sa poriadne pripraviť, aby bol váš pobyt ešte krajší. Pomôcť vám môže najmä plážová taška, pri ktorej by ste sa nemali pozerať len na vzhľad, ale aj na jej obsah. Pozrite sa, čo by v nej nemalo chýbať.

Či už sa chystáte k moru alebo jazeru, pri balení by ste mali myslieť najmä na to, že nie je dôležitá kvantita, ale kvalita. Práve to spĺňa obyčajná plážová taška, ktorú by ste mali naplniť vecami, ktoré vám môžu uľahčiť pobyt pri vode alebo dokonca zachrániť život. Pozrite sa, čo by v nej rozhodne nemalo chýbať.

Dostatočná hydratácia

Vo vašej plážovej taške by sa mala nachádzať predovšetkým voda. Keďže slnko dá vašej pokožke poriadne zabrať, musíte ju dostatočne hydratovať. Okrem toho sa ňou môžete schladiť aj zvnútra. Ak bývate často hladné, nezabudnite si so sebou zobrať aj malú desiatu.

Zábava pri vode

Nie každá z nás dokáže pri vode vydržať ležať po celý čas. Práve z tohto dôvodu si so sebou zoberte aj niečo na zabavenie. Či už to bude kniha, slúchadlá alebo časopis. Rovnako tak, ak s vami pôjdu aj deti, nezabudnite na karty, nafukovaciu loptu či inú hru.

Dôležitá je najmä ochrana

Okrem opaľovacieho krému, ktorý je samozrejmosťou, by ste si do plážovej tašky mali pribaliť aj slnečné okuliare s kvalitnými sklami. Rovnako tak nezabudnite na pokrývku hlavy. Skvelou voľbou môže byť šiltovka, klobúk, ale aj šatku, ktorá sa dá využiť aj ako prehoz cez plavky.

Malá lekárnička

Možno si poviete, že sa vám pri vode nemôže stihnúť nič stať, no istota je istota. Do plážovej tašky si preto zoberte aj malú lekárničku, ktorá bude obsahovať napríklad leukoplast, lieky proti bolesti hlavy, dezinfekčný sprej, pilulky proti alergii či kvapky do očí.  

Záchranná taštička

Okrem liekov by vám v povinnej výbave nemala chýbať ani záchranná taštička. Do nej si môžete zabaliť balzam na pery, vlasové doplnky a predovšetkým vložku či tampón, ktorý sa vá rozhodne zíde.

Osuška a náhradné plavky

Mysleli ste si, že sme zabudli na osušku? Tak ste sa mýlili. Okrem nej si však do tašky pribaľte aj náhradné plavky, ktoré si oblečiete, keď vyjdete z vody. Rovnako tak si zoberte puzdro na mokré plavky, aby ste zabránili vzniku nejakého nepríjemného ochorenia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 16:41