Pozrite sa, ako jednoducho sa dá odstrániť vodeodolná maskara bez pomoci odličovača.dreamstime
StoryEditor

Ide to aj bez odličovača: Vodeodolnej maskary vás zbavia títo pomocníci

28.06.2023, 17:00
Krása a móda

Používate vodeodolnú maskaru? Ak áno, určite viete, že tento kozmetický produkt dokáže mnohé uľahčiť. Nielenže sa pri ňom nemusíte báť vody, ale ani potu či sĺz. Problémy však môžu nastať pri jeho odstraňovaní, a to najmä v prípade, ak nemáte po ruke odličovač. Pozrite sa, ako sa zbaviť vodeodolnej maskary.

Vodeodolná maskara je navrhnutá tak, aby odolala vode, slzám či potu. Aj keď má množstvo výhod, jej odstraňovanie dá zabrať každej z vás. Aby ste si nadmerným drhnutím nepoškodili pokožku či nespôsobili starnutie, pripravili sme si pre vás tipy, vďaka ktorým bude pre vás odstraňovanie vodeodolnej maskary jednoduchšie. Nebojte sa, netreba vám na to ani klasický odličovač.

Kokosový, olivový olej alebo mandľový olej

Maskary, ktorá je odolná voči vode či vlhkosti, sa môžete bezpečne zbaviť pomocou kokosového, olivového alebo mandľového oleja. Je úplne jedno, ktorý si vyberiete, pretože ani pri jednom nemusíte nadmerne trieť očné okolie, ale naopak ho vyživíte a podporíte rast mihalníc. Stačí, ak olej nanesiete na vatový tampón, ktorý položíte na očné viečko. Nechajte chvíľku pôsobiť a napokon ním jemne zotrite maskaru.

Detský šampón

Máte v kúpeľni detský šampón? Skúste ho použiť na odstránenie vodeodolnej maskary. Na vatový tampón naneste malé množstvo šampónu, pretrite ním mihalnice smerom nadol až ku končekom a navlhčenou utierkou odstráňte jeho zvyšky.

Vazelína

Vazelína je na odstránenie vodeodolnej masakry skvelá. Môže za to aj fakt, že dokáže zbaviť mihalnice od mastného filmu. S kľudom ju však používajte aj na odličovanie mejkapu, rúžu či očných tieňov.

Micelárna voda

Keďže má micelárna voda jemné a účinné zloženie, je skvelou pomocníčkou pri odstraňovaní maskary. Pri jej použití nemusíte drhnúť očné okolie, stačí jemný pohyb rukou. Pozor by ste si na ňu mali dať iba vtedy, ak máte citlivú pleť náchylnú na kožné reakcie. V tomto prípade radšej siahnite po inej alternatíve odličovača.

Mydlo a voda

Možno to znie zvláštne, no aj obyčajná mydlová voda si dokáže poradiť s vodeodolnou maskarou. Nielenže riasenku zmäkčí, aby sa dala ľahšie zotrieť, ale nespôsobuje žiadne kožné problémy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 23:49