Na tieto farby si pri líčení dajte veľký pozor.dreamstime
StoryEditor

Pozor na farby v líčení: Tento rúž môže zvýrazniť žlté zuby, nevhodný tieň naopak vrásky

06.06.2023, 09:00
Krása a móda

Jar a leto sú ročné obdobia, ktoré hýria všemožnými farbami. Práve z tohto dôvodu by bola škoda, ak by vám nielen vo vašom šatníku, ale aj líčení chýbalo trochu života. Ak by ste chceli do svojho vzhľadu doplniť hravosť a pestrosť, je dobré vedieť, ktoré farby sú pre vás tie správne a ktoré naopak zvýraznia to, čo nechcete.

Farieb sa síce nemusíte báť, pretože dodajú vašej osobnosti sebavedomie, hodia sa každej vekovej kategórii a vašu pleť oživia, no na niektoré odtiene by ste si mali dať pozor. Pri výbere správnej farby sa musíte pozerať najmä na váš typ pleti, odtieň vlasov či očí. Aby ste nezvýraznili to, čo nechcete, ako sú napríklad žlté zuby či vrásky, mali by ste sa vyvarovať týchto chýb vo farebnom líčení.

Červená áno, fialová nie

Keď chcete dodať vášmu mejkapu šmrnc, pravdepodobne siahnete po žiarivom balzame na pery alebo rúži. Ideálny je napríklad odtieň ružovej alebo magenta, ktorý rozžiari vašu pleť. Rovnako tak sa nebojte siahnuť ani po klasickom červenom rúži, ktorý pristane každej z vás, len treba nájsť ten správny odtieň. Čo sa týka líčenia pier, vyvarovať by ste sa naopak mali extrémnym farebným trendom, ako je napríklad fialový rúž, ktorý zbytočne zvýrazní žlté zuby. Ak sú vaše pery úzke, vyhýbajte sa tmavý odtieňom, ktoré ich ešte viac zúžia a pridajú na veku.

Je dôležité vedieť, čo sa hodí k vašim očiam

K jari a lete nepochybne patrí zelená, žltá, modrá, oranžová či ružová, a preto by ani jedna z týchto farieb nemala chýbať vo vašom líčení. Pozor by ste si však mali dať na množstvo trblietok či lesku, ktorý zbytočne zvýrazní vrásky. Ak máte hnedé oči, rozhodne sa vyhýbajte svetlým pastelovým odtieňom, ktoré sa na vás stratia. Čo sa týka žien so zelenými očami, rozhodne by ste nemali siahať po zelenej a modrej, ktorá dodá vašej tvári únavu. Ak máte modré oči, zabudnite na bledosiví, zelenú a modrú.

Správny mejkap je základ

Ani pri mejkape nie je jedno, aký odtieň používate. Všeobecne totiž platí, že by nemal byť tmavší, než váš odtieň pleti. Rovnako tak sa ho snažte aplikovať v tenkých vrstvách, aby ste zbytočne nezvýraznili vrásky. Ak sa radíte k starším ročníkom, pozor si dajte na jemné farby, ktoré pôsobia nevýrazne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 08:19