Potrebujú vaše vlasy farbu, alebo im stačí len tónovanie?dreamstime
StoryEditor

Farbenie či tónovanie vlasov? Čo je pre vaše vlasy viac vhodné?

15.06.2023, 10:00
Krása a móda

Hovorí sa, že ženy túžia po zmene účesu či farby vlasov keď sa v ich živote udeje niečo nové. Nový muž, práca, či veľké životné rozhodnutie. Pravda je však taká, že niekedy je farbenie vlasov nevyhnutnosťou. So šedinami či nevýraznou farbou svojich vlasov si jednoducho inak neporadíte.

Ak stojíte pred rozhodnutím či vaše vlasy nafarbiť alebo len tónovať, pozrite sa na za aj proti.

Farbenie vlasov

Ak vás trápia prvé šediny, tónovanie vlasov vám v tomto prípade nepomôže. Tu skutočne musíte zvoliť farbu so schopnosťou zakryť prvé sivé vlasy. Ak túžite po tom aby na vašich vlasoch zostali sýte odtiene, aj v tomto prípade musíte siahnuť práve po farbe. Nevýhodou je, že pokiaľ sa rozhodnete pre odtieň ktorý je veľmi odlišný od vašej pôvodnej farby vlasov, bude tento rozdiel viditeľný pri ich vyrastaní. Buďte preto pripravené, že si vlasy budete musieť farbiť zhruba raz za 6 týždňov. Pri farbení však máte ešte jednu výhodu a to tú, že môžete vaše vlasy zosvetliť aj o niekoľko odtieňov, keďže farby na vlasy obsahujú peroxid ktorý vyťahuje z vlasov tmavý pigment. Vďaka farbe tak môžete dosiahnuť veľké zmeny na počkanie.

Tónovanie vlasov

Tónovanie vlasov je vhodné pre tie z vás, ktoré chcú dosiahnuť prirodzený výsledok. Práve tónovanie dokáže krásne podčiarknuť prírodnú farbu vašej hrivy. Dodá im lesk a jemne zjednotí farbu. Navyše sa vymýva postupne, čiže vám nehrozia žiadne odrasty. Tónovanie určite voľte aj za predpokladu, že máte málo času a pravidelné návštevy kaderníctva si jednoducho neviete naplánovať. Okrem toho sú tieto prípravky oveľa šetrnejšie k vlasom, keďže neprenikajú do ich hĺbky, ale zostávajú viac menej na povrchu, alebo len v prvej vrstve vlasu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 08:19