dddreamstime
StoryEditor

Jahody sú skvelé nie len na konzumáciu, ale tiež na vlasy a pleť

09.06.2023, 10:00
Krása a móda

Jahody dozrievajú jedna radosť a vy tak máte jedinečnú príležitosť najesť sa ich do sýtosti a dopriať tak dostatok vitamínov nie len vášmu telu. Hneď ako si ich vychutnáte, pripravte si z nich masky ktoré poskytnú povolený doping nie len vašim vlasom, ale aj pleti.

Odložte si bokom mištičku sladkých jahôd a pripravte si lahôdku ktorú použijete hneď niekoľkokrát.

Výživná bomba

Jahody sú bohaté na množstvo minerálov a vitamínov. Ak z nich chcete vyťažiť maximu, dajte ich okrem do žalúdka aj na vaše vlasy a pleť. Uvidíte, že výsledky sa dostavia okamžite a okrem sladkého ovocia na to nebudete potrebovať viac ako dve ďalšie ingrediencie ktoré máte bežne doma. Vitamíny skupiny B, C, E aj K sú známe svojimi účinkami na pleť, vlasy aj nechty. A jahody ich obsahujú viac než dosť. Podobne ako železo, mangan, draslík a iné látky.

Maska na tvár

Vaša pleť si zaslúži aby ste ju hýčkali a starali sa o ňu. Počas horúcich letných dní ešte o niečo intenzívnejšie. Vďaka jahodám bude nie len vyživená, ale aj hydratovaná a vypnutá. Plátky umytých jahôd poukladajte na odlíčenú a očistenú pleť a nechajte pôsobiť aspoň 15 minút. Ak budú jahôdky pred tým v chladničke, zmiernia aj opuchy na tvári. Skvelou alternatívou je aj maska na tvár ktorú pripravíte z jednej lyžice tučného biele jogurtu, rovnakého množstva rozpučených jahôd a lyžičky medu. Zmes poriadne premiešajte a v tenkej vrstve naneste na tvár a dekolt. Aj v tomto prípade bude stačiť 15 minút na to, aby si maska dokonale urobila svoju prácu.

Maska na vlasy

Hydratačná maska na vlasy je vždy dobrý nápad. A pokojne si ju môžete dávať aj každý týždeň. Len vtedy dosiahnete želaný efekt a vaše vlasy skutočne budú aj korunou krásy. Vaše vlasy budú hydratované ak skombinujete tri veľké lyžice rozpučených jahôd, jeden žĺtok a lyžicu olivového oleja. Túto zmes naneste na umyté vlasy a pod fóliou nechajte pôsobiť aspoň 30 minút. Následne poriadne opláchnite. Ak potrebujete dosiahnuť lesk a zdravý vzhľad vlasov, oplachujte ich výluhom z jahodových listov. No nie len vaše vlasy, ale aj pokožka hlavy potrebuje starostlivosť. Táto maska zabojuje proti lupinám aj vypadávaniu vlasov a dokonca podporí ich rast. Stačí ak zmiešate dve väčšie jahody, jednu lyžicu kvalitného medu a lyžicu kokosového oleja. Zmes naneste krúživými pohybmi na pokožku hlavy a nechajte pôsobiť hodinku, pokojne aj dlhšie. Následne vlasy umyte šampónom a použite ďalšie prípravky ktoré bežne používate.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 14:52