Naučte sa nosiť batiku a dodajte vášmu outfitu ženskosť.instagram/giizeleoliveira
StoryEditor

Batika je opäť v kurze: Naučte sa nosiť tento módny trend ako hollywoodske krásky

03.06.2023, 09:00
Krása a móda

Batikované vzory boli populárne najmä v deväťdesiatkach, no v súčasnosti zažívajú veľký návrat. Pozor, nepristanú len tínedžerom alebo slobodomyseľným kvetinovým deťom. Ak sa totiž batiku naučíte nosiť správne, môžete vytvoriť štýlový, ženský a nežný outfit. Pozrite sa, ako na to.

Batika pristane všetkým. Môže za to aj fakt, že sa ju módny návrhári snažia posledné roky zapojiť do svojich kolekcii a vytvoriť tak z divokej potlači vkusné a ženské kúsky. Tento pestrofarebný vzor by ste preto nemali spájať a zároveň odsudzovať len kvôli jeho bohémskej minulosti. Módne trendy sa každým rokom menia a batika je toho príkladom. Dokonca si tento štýl obľúbili aj známe celebrity. Ak by ste chceli dostať do svojho šatníka nový dych, viac farby a ženskosti, naučte sa, ako nosiť batikované kúsky.

Klasika, ktorou nič nepokazíte

Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása a pri batike to platí dvojnásobne. Keďže je tento vzor extravagantný, je dôležité poznať hranicu medzi vkusom a svetským štýlom. Ak teda batiku nenosíte často a neviete, s čím ju kombinovať, rozhodne by ste mali siahnuť po klasike, ako je napríklad batikované tričko či tielko, ktoré zladíte s džínsovou bundou alebo rifľami. Inšpirovať sa môžete speváčkou Taylor Swift. 

Romantická batika

Ak ste milovníčkou romantického štýlu, mali by ste si zaobstarať batikované šaty v nežných pastelových tónoch. Pôdobný kúsok zvolila aj Kendall Jenner a pôsobila vďaka nemu žensky a štýlovo. Okrem toho sú v kurze aj saténové sukne s batikovaným vzorom v midi alebo maxi prevedení. Stačí, ak k nim doplníte obyčajné biele tričko alebo trendy blúzku.

Športový outfit

Či už idete na prechádzku, nákupy alebo do posilňovne, môžete dodať svojmu outfitu sviežosť vďaka batike. Siahnuť by ste v tomto prípade mali po oversized tričku a krátkych legínach alebo sa môžete inšpirovať speváčkou Medison Beer, ktorá  zvolila trendy teplákovú súpravu. 

Doplnky pre minimalistky

Ak sa zatiaľ bojíte batikovaných kúskov, môžete si v tomto štýle zaobstarať doplnky. Či už zvolíte kabelku, šatku uviazanú vo vlasoch alebo klobúk, rozhodne nešliapnete vedľa. Možno sa vám batika tak zapáči, že sa ju rozhodnete nosiť aj na tričku, šatách či bunde. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 11:38