Robíte pri obliekaní teto chyby aj vy?dreamstime
StoryEditor

Nie ste spokojné s výsledným outfitom? Možno robíte pri obliekaní tieto chyby

30.05.2023, 17:00
Krása a móda

Stáva sa vám, že aj po dlhých hodinách strávených pred zrkadlom napokon nie ste spokojné s výsledným outfitom? Či už sa vám nepáčia kombinácie, farby alebo vám naopak chýbajú tie správne doplnky. Pravdepodobne za to môže fakt, že sa pri obliekaní dopúšťate niektorých módnych nerestí. Pozrite sa, o ktorých chybách je reč.

Ak ste sa nenarodili s dokonalým vkusom či citom pre módu, neznamená to, že sa nemôžete obliekať štýlovo. Možno len máte zlé obliekacie návyky, nakupujete akékoľvek kúsky bez rozmyslenia alebo sa zabúdate riadiť aktuálnymi trendmi. Ak sa budete držať niekoľkých tipov a vyvarujete sa najčastejším chybám pri obliekaní, môžete sa vo svojom outfite konečne cítiť komfortne, štýlovo a sexi. Pozrite sa, na čo si dať pozor.

Všetko si nechávate na poslednú chvíľu

Ráno vás čaká práca, a preto si ľahnete skôr do postele, aby ste boli ráno svieže. Bohužiaľ, väčšina z vás je napokon po zobudení v behu a na sviežosť sa akoby zabudne. Veľkou chybou, ktorú robíte určite aj vy je, že sa nepripravujete vopred. Keďže si outfit vyberáte zo skrine až ráno, kedy nemáte dostatok času, pravdepodobne siahnete po kúskoch, ktoré spolu neladia. Skúste si preto večer pred spaním prichystať veci, ktoré si ráno oblečiete. Či už siahnete po košeľových šatoch alebo bielom tričku s džínsami, nenechávajte si tento výber na poslednú chvíľu.

Kontrola je základ

Keďže sa ráno ponáhľate, častokrát zabudnete skontrolovať vzhľad výsledného outfitu. Vďaka tomu môžete prísť do práce v zle upravenej košeli, s nezapnutými gombíkmi alebo v pokrčenom oblečení. Nezabudnite sa preto pred odchodom skontrolovať v zrkadle, ktoré vám povie, či budete mať dnes úspešný deň alebo naopak deň plný trapasov.

Musíte vedieť, čo vám svedčí

Každá žena by mala vedieť, čo sa hodí k jej osobnosti, štýlu či postave. Ak to náhodou neviete, na internete môžete nájsť množstvo tipov, ktoré vám napovedia, aký strih, dĺžka či farba je pre vás tá najideálnejšia. Ak sa však v obchode riadite len podľa ceny či počtu nakúpených kúskov, nemôžete očakávať, že budete s outfitom spokojné. Skúste sa radšej pri nákupoch zamerať na to, či si daný kúsok máte k čomu obliecť, či lichotí vašej postave a hodí sa k vášmu veku.

Čierna je dobrá, no nie vždy

Po čiernej farbe zvyknete siahať najmä preto, že je univerzálna, zužuje postavu a nemusíte pri nej riešiť všemožné kombinácie. Mali by ste si však uvedomiť, že čierna je dobrá len niekedy. Ak nechcete neustále vyzerať nudne a fádne, zaobstarajte si do svojho šatníka aj živšie farby. Nebojte sa, experimentujte a snažte sa nájsť odtiene, ktoré vás oživia.

Nie je jedno, čo máte pod oblečením

Častou chybou pri obliekaní býva aj zle zvolené spodné prádlo. Nie, nie je jedno, čo máte pod oblečením. To znamená, že ak si oblečiete biele nohavice, pridajte k nim telové nohavičky. Čo sa týka blúzok, zabudnite na neónové podprsenky či čipku.

Všetkého veľa

Je normálne, ak sa vám páči vzorované tričko, no ak k nemu zvolíte bodkované nohavice, zrazu je z outfitu veľký bordel. Pokiaľ ste milovníčkami vzorov a všemožných farieb, snažte sa ostatné kúsky ladiť do jedného odtieňu a rozhodne nemiešajte vzory. To isté platí aj o aktuálnych trendoch. Nemusíte totiž nosiť všetko, ale iba to, čo vám naozaj pristane.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:32