V lete zvýšte starostlivosť o svoje vlasy.dreamstime
StoryEditor

Päť krokov starostlivosti o vlasy pred a počas leta

03.06.2023, 10:00
Krása a móda

Leto sa nezadržateľne blíži a teploty stúpajú zo dňa na deň. Je teda na čase venovať dostatok pozornosti nie len svojej pokožke, ale aj vlasom. Práve tým dávajú slnečné lúče poriadne zabrať. Pár krokov však môžete urobiť preto, aby ste vaše vlasy na leto pripravili a aby ste na jeseň nemuseli riešiť napáchané škody.

Tretí krok

Umývanie vlasov by ste počas leta mali trošku obmedziť. Každodenné umývanie im ani pokožke vlasov nerobí dobre a akurát sa vám budú oveľa rýchlejšie mastiť. Dva, maximálne trikrát do týždňa by im malo úplne stačiť. V prípade núdze použite posledný deň suchý šampón. To neplatí na dovolenke. Tu platí, že potrebujete zbaviť vlasy soli z mora či chlóru a iných látok ktoré sa bežne používajú na udržiavanie čistej vody či dezinfekcie. Inak by vaše vlasy boli oslabené a tieto chemikálie v kombinácii so slnkom nerobia dobrotu.

Štvrtý krok

Úprava vlasov fénom, žehličkou či kulmou je pre vás zrejme veľmi kľúčová ak chcete dostať svoju hrivu pod kontrolu. V lete sa však akémukoľvek ďalšiemu  vystavovaniu vlasov teplu radšej vyhnite. Nechajte si vlasy prirodzene vyschnúť, prípadne fén použite len na dosušenie vlasov. Vlasy si rozhodne nežehlite každý deň a už vôbec ich neprežehľujte bez toho, aby boli čerstvo umyté. Vlasy sú vtedy oveľa viac náchylné na lámanie, štiepenie a dokonca na popálenie.

Piaty krok

Ak si nutne potrebujete nafarbiť vlasy urobte tak aspoň mesiac pred nástupom na dovolenku, alebo až po nej. Aj farby vlasy vysušujú a aj pokiaľ sa budete priamemu slnečnému žiareniu vyhýbať, na vašej farbe sa pobyt na slnku predsa len odrazí. Farbenie teda radšej nechajte po dovolenke. Vaše vlasy budú určite potrebovať okrem farby a regenerácie aj pár ťahov nožničkami aby ste sa zbavili suchých končekov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 13:48