Konopný olej má všestranné využitie.dreamstime
StoryEditor

Konopný olej: Bude vďaka nemu žiariť nie len vaša pleť, ale aj vlasy

17.05.2023, 14:00
Krása a móda

Konopný olej je bežne dostupný a aj jeho cena je viac než priaznivá. Dalo by sa o ňom povedať, že skutočne získate veľa benefitov, za málo peňazí. A to nie len pre vašu pleť, ale pre pokožku celého tela a tiež vlasy.

Predčasné starnutie

Práve spomenuté omega 3 a 6 mastné kyseliny pôsobia hlboko v niekoľkých vrstvách pokožky. Obnovuje bunky a podporuje tvorbu kolagénu, ktorého produkcia rokmi klesá. Práve v dôsledku tohto je pleť vypnutá a zostáva oveľa dlhšie bez vrások. To iste ocenia všetky ženy ktoré sa snažia bojovať proti starnutiu čo najprirodzenejšími spôsobmi. 

Hydratácia

Konopný olej má vynikajúce hydratačné účinky. Suchá pleť bude vďaka nemu vláčna a navyše má schopnosť v pokožke naviazať vlhkosť, čiže pleť bude hydratovaná počas celého dňa. Olej z konopných semien je hypoalergénny, takže je vhodný aj pre ľudí s citlivou pokožkou. Pleť dokonca upokojí v prípade začervenania či iného podráždenia a navyše bude vďaka pravidelnému používaniu hebká a jej tón bude zjednotený.

Vlasy

Rovnako pozitívne ako na pleť pôsobí konopný olej aj na vaše vlasy a pokožku hlavy. Použite ho buď priamo a urobte si olejové kúry, alebo sa zamerajte na výber produktov s obsahom konopného oleja. V oboch prípadoch prispejte k zdraviu pokožky hlavy aj vlasov samotných. Získate nie len zdravú, ale aj lesklú hrivu. Vlasy budú pružné a odolné voči rôznym faktorom ktoré na ne negatívne vplývajú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:47