Domáce farbenie môže dopadnúť rôzne.dreamstime
StoryEditor

Farbíte si vlasy v pohodlí domova? Nedopustite sa týchto chýb!

11.05.2023, 14:00
Krása a móda

Tak ako strihanie, aj farbenie vlasov by ste mali nechať v prvom rade na profesionálov. Ak však predsa len musíte pristúpiť na farbenie vlasov v domácom prostredí, vyvarujte sa chýb, ktoré by mohli napáchať viac škody ako osohu.

Farbenie vlasov doma nie je nič náročné. No okrem dôkladného prečítania návodu dávajte pozor aj na ďalšie veci.

Ako na to

Ak máte pocit, že ku farbeniu vlasov môžete pristupovať intuitívne a bez návodov, ste na omyle. Dôkladné prečítanie návodu je základ. Inak sa môže stať, že vlasy zničíte a dávať ich dokopy po zle prevedenom farbení je nie len náročné, ale aj nákladné. Podstatné sú pre vás v prvom rade informácie ak si farbíte daným odtieňom vlasy prvýkrát, alebo ste už danú farbu niekedy použili.

Dĺžka vlasov

Na dĺžke vlasov záleží. Ak sa rozhodnete urobiť si doma kadernícky salón, tak pri kúpe farieb na vlasy prihliadajte aj na ich samotnú dĺžku. Kým na krátke vlasy vám bude rozhodne jedna farba stačiť, pri dlhých či polodlhých to už také jednoznačné nie je. V tomto prípade teda na sebe určite nešetrite. Nech máte farby dostatok a ujde sa na všetky vlasy, nie len na polovicu. Rovnaké pravidlo platí aj pre príliš husté vlasy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 21:02