Peeling radšej vynechajte. Radšej pleti doprajte hydratáciu.dreamstime
StoryEditor

Menštruačný cyklus vplýva aj na vašu pokožku. Toto počas vašich dní rozhodne nerobte

24.04.2023, 22:07
Krása a móda

Ak sa chystáte na nejaké kozmetické procedúry, mali by ste zohľadniť aj váš menštruačný cyklus. Hormóny majú silnú moc a ženy by o tom vedeli hovoriť svoje. No okrem nálad ktoré pred a počas svojich dní máte, vplývajú hormóny aj na vašu pokožku.

Práve preto by ste pri plánovaní niektorých kozmetických zákrokov mali prihliadať aj na to, v ktorej fáze sa momentálne nachádzate.

Mihalnice

Chodíte pravidelne každý mesiac na farbenie mihalníc a lash lifting? Kým na farbenie váš cyklus nemá žiadny vplyv a nemusíte sa ním riadiť, pri lash liftingu by ste už predsa len mali vytiahnuť kalendár. Ak by ste totiž trvalú na mihalnice podstúpili počas vašich dní, efekt by nemusel byť taký na aký ste zvyknuté.

Vlasy

Podobne ako pri mihalniciach ani pri vlasoch si termín u kaderníčky nemusíte zosúladiť s vašou menštruáciou. Práve naopak. Ak sa vám zdá, že sú vaše vlasy akoby bez života, návšteva salónu kde im doprajú hĺbkovú regeneráciu im len prospeje. Pokojne môžete podstúpiť aj ich farbenie.

Epilácia

Najmä počas jarných a letných mesiacov sú vyhľadávané ošetrenia na odstránenia ochlpenia. Niektoré typy ošetrení sú absolútne bezbolestné, iné, ako napríklad odstránenie ochlpenia pomocou vosku až také príjemné nie sú. A hoci vám nehrozia žiadne výrazné komplikácie, predsa len by ste návštevu salónu mali zvážiť. Pokožka je v týchto dňoch o niečo citlivejšia a vy sa musíte pripraviť na to, že aj bolesť bude o niečo intenzívnejšia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 03:34