Vďaka technike underpainting budete vyzerať prirodzene aj s mejkapom.instagram/haileybieber
StoryEditor

Dodajte svojej pleti prirodzenejší vzhľad: Vyskúšajte novú techniku líčenia underpainting

19.04.2023, 08:00
Krása a móda

Ak sa rady líčite, no už dlhšie neviete nájsť nejaký nový, moderný a neopozeraný look, môžete vyskúšať techniku nazývanú underpainting. Tento trend ovládol sociálne siete a nevedia mu odolať ani niektoré známe celebrity. Pozrite sa, ako vďaka nemu dodáte svojej pleti prirodzenejší vzhľad.

Najnovším líčiacim trendom v roku 2023 je technika underpainting, ktorá má po celom svete už veľké množstvo fanúšičiek. Na chuť jej dokonca prišli aj niektoré známe celebrity ako Hailey Biber, Jennifer Lopez či Kendall Jenner. Niet sa čomu čudovať, pretože vďaka nej môžete získať dokonalý, ale aj prirodzený vzhľad. Pozrite sa, prečo sa ju oplatí zaradiť do beauty rutiny už pri najbližšej príležitosti.

Pleť bude žiarivá, no prirodzená

Underpainting spočíva v zmene poradia, v akom jednotlivé produkty vrstvíte na pleť. Pri nej sa totiž krémová kontúra a rozjasňovací korektor nanáša ešte pred aplikáciou mejkapu. Táto technika je vhodná najmä pre ženy, ktoré neznášajú príliš vymaľované tváre a skôr uprednostňujú prirodzenosť. Môže za to aj fakt, že pri sa pri nej používa oveľa menej produktov, tvaruje jednotlivé časti pleti a rozžaruje ju. Jednoducho, vaše líčenie bude vďaka underpaintingu vyzerať ako prirodzená pleť bez mejkapu. Nebojte sa, síce si vyžaduje istý cvik, nie je vôbec zložitá. Dôležité je najmä to, aby ste nanášali produkty v malom množstve. Aby ste to mali predsa len o čosi jednoduchšie, pripravili sme si pre vás návod, ako na to.

Ako na to?

V prvom rade je dôležité, aby ste si poriadne vyčistili tvár od nahromadených nečistôt a nanieslo na ňu hydratačný prípravok, ktorý zabráni vzniku nepekných škvŕn či suchosti. Napokon sa môžete pustiť do líčenia.

  • Ako prvé si na pleť v malom množstve naneste korektor, ktorým prekryte všetky nedokonalosti. Nezabudnite ho aplikovať aj na okolie pod oči, aby ste ich trochu rozjasnili.
  • Ďalším a najdôležitejším produktom techniky underpainting je krémová kontúra, ako je napríklad bronzer v tyčinky. Ten aplikujte na čelo, lícne kosti, bradu a poriadne rozotrite.
  • Na rade je rozjasňovač, ktorý naneste na lícne kosti a čelo. K nemu pridajte lícenku, ktorú aplikujte na vrch lícnych kostí.
  • Na záver zakončite líčenie ľahkou vrstvou mejakpu, ktorý rozotrite štetcom.
 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 16:28