Pozrite sa, či je pre vás lepšia kefa alebo hrebeň.dreamstime
StoryEditor

Hrebeň alebo kefa? To, čo je pre vašu hrivu najlepšie, zistíte podľa typu vlasov

29.03.2023, 19:00
Krása a móda

Rozhodli ste sa, že si zaobstaráte novú kefu či hrebeň? Pri výbere by ste sa nemali pozerať len na vzhľad či cenu, ale aj na to, čo je pre vaše vlasy najlepšie. Nesprávny výber totiž môže narobiť viac škody než úžitku. Aby ste dopriali vašej hrive dokonalú starostlivosť, pripravili sme si pre vás pre a proti jednotlivých produktov na rozčesávanie vlasov.

Pravidelné česanie je pre vaše vlasy veľmi dôležité. Nielenže vám pomáha rozmotať uzly, ale odstráni uvoľnené chĺpky, stimuluje pokožku, dodáva lesk a bojuje proti suchosti. Ak však používate nesprávnu kefu či hrebeň alebo sa češete nedostatočne, vaše vlasy sa môžu poškodiť, čo vedie k lámavosti, krepovateniu a rozštiepeným končekom. Práve z tohto dôvodu by ste si mali dať záležať na správnom výbere kefy alebo hrebeňa. To, čo je pre vaše vlasy najlepšie, môžete zistiť na základe ich typu.

  1. Typ vlasov: prirodzene rovné

Ak máte prirodzene rovné vlasy od korienkov až po končeky, pravdepodobne vás dosť často trápi mastenie a nedostatok objemu. Práve s týmito problémami vám môže pomôcť široká kefa, rovnomerne rozloží prirodzené oleje vašich vlasov a zmierni mastnotu, ktorá sa zvykne hromadiť pri korienkoch. Zaobstarajte si však kefu s mäkkými štetinami a gumenou podložkou, ktorá zabráni elektrizovaniu. Ak túžite dodať vašim vlasom objem, môžete si kúpiť aj okrúhlu kefu, ktorá ich prirodzene nadvihne.

  1. Typ vlasov: vlnité

Máte mierne vlnité vlasy, ktoré nemajú jasný tvar? Pravdepodobne máte hrubšie pramene, vďaka čomu vás môže trápiť krepovatenie. Ideálna je pre vás antistatická kefa s hustými štetinami, ktorá dodá vlnám objem a krajší tvar. Okrem toho však môžete siahnuť aj po malom okrúhlom hrebeni, ktorý vlasy bezbolestne rozčeše.

  1. Typ vlasov: kučeravé

Kučeravé vlasy sú náchylné na suchosť a lámavosť. Tu platí pravidlo, že čím kučeravejšie vlasy máte, tým menej ich treba česať. Aby ste si nezničili vaše prirodzené kučery, mali by ste používať hrebeň s riedkymi zubami ideálne hneď po zmytí. Ak máte vlasy suché, najprv na ne naneste olej a následne ich prečešte kefou s nylonovými štetinami.

  1. Typ vlasov: afro

Posledným typom vlasov je afro, a teda brčkavá hriva, ktorá často trpí lámavosťou končekov a krepovatením. Rovnako ako pri predchádzajúcom type, aj pri tomto sa odporúča vlasy česať čo najmenej. Skvelým pomocníkom pre vás bude najmä hrebeň so širokými zubami, ktorý rozmotá uzly a minimalizuje lámavosť. Ak sa chcete kefovaniu čo najviac vyhnúť, namiesto hrebeňa môžete použiť prsty, ktorými si rozčešete mokré vlasy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:16