Cibuľa vám pomôže s vypadávaním vlasov či šedivením.dreamstime
StoryEditor

Z kuchyne do kúpeľne: Cibuľová šťava vám pomôže urýchliť rast vlasov a zbaviť vás šedín

05.04.2023, 17:00
Krása a móda

Cibuľa tvorí základ slovenskej kuchyne, no môže mať aj iné využitie. Okrem dochutenia jedla sa často nachádza aj v kozmetických produktoch a niet sa čomu čudovať, pretože je považovaná za elixír mladosti. Pomôže vám vyliečiť akné, bojuje so zápalom a predovšetkým je skvelá na urýchlenie rastu vlasov. Pozrite sa, čo ďalšie dokáže s vašou hrivou.

Cibuľa dokáže mnohým jedlám pridať tú správnu chuť. Vedeli ste však, že má vďaka svojmu obsahu aj liečivé účinky na vaše vlasy? Áno, je to tak. Táto užitočná zelenina vám môže pomôcť s vypadávaním vlasov, šedivením a rozštiepenými končekmi. Predovšetkým je skvelá na rast vlasov, ktorý závisí do veľkej miery na vašich génoch. Tak či onak, ak vám dlhé a zdravé vlasy neboli dané od prírody, môžete si ich vypestovať pomocou cibule. Pozrite sa, s čím všetkým vám môže pomôcť.

Na končeky, šedivenie či objem

Keďže cibuľa v sebe ukrýva síru, ktorá produkuje enzýmy a bielkoviny, vašim vlasom môže dodať výživu potrebnú pre ich rast. Rovnako tak vyniká antimikrobiálnymi vlastnosťami, vďaka ktorým je schopná bojovať proti infekciám na pokožke a posilniť tak vlasové folikuly. Okrem toho obsahuje antioxidanty, ktoré ochraňujú vlasy pred voľnými radikálny, spomaľujú starnutie, zbavia vás rozštiepených končekov a zabraňujú šediveniu. Ak si budete pravidelne aplikovať na vlasy šťavu z cibule, môžete vašej hrive dodať lesk, pevnosť a objem. Pozrite sa, ako ľahko si vyrobíte liečivý cibuľový prípravok na vlasy.  

Aplikácia je jednouchá

Ošúpte štyri cibule, nakrájajte ich na menšie kúsky, vložte do mixéra a rozmixujte na pastu. Tú vylejte na tenkú látku, vďaka ktorej sa vám podarí vytlačiť z cibule všetku šťavu. Ak bude šťavy málo, môžete do nej pridať aj vodu a éterický olej proti zápachu. Napokon túto tekutú zmes naneste do vlhkých vlasov najmä ku korienkom. Následne si vlasy zabaľte do uteráka, nechajte pôsobiť jednu hodinu a opláchnite. Cibuľovú šťavu môžete aplikovať na vlasy približne dvakrát do týždňa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:47