Ovocné masky na tvár si pripravíte za pár minút.dreamstime
StoryEditor

Čistú a rozjasnenú pleť získate aj vďaka maskám na tvár. Stačiť vám bude ovocie ktoré máte bežne doma

18.04.2023, 10:00
Krása a móda

Vaša pleť si zaslúži rozmaznávanie. Okrem bežných produktov ktoré nevynecháte ani jeden deň by však do starostlivosti o ňu mali patriť aj masky na tvár. No poznáte to. Zrazu by ste aj mali čas si nejakú tu masku na tvár aplikovať, no zrovna žiadnu doma nemáte. Za účinné masky však vôbec nemusíte utrácať kopec peňazí. Môžete si ich vyrobiť samé a to z ovocia ktoré máte určite bežne doma.

Ovocie je plné vitamínov a minerálov a tie dodá priamou konzumáciou vášmu telu, no pokiaľ si ho dáte na pleť, bude mať rovnako intenzívne účinky.

Jablková maska na normálnu pleť

Táto jablková maska je vhodná pre normálnu pleť, alebo pre pleť so sklonom k častým zápalom. Budete potrebovať štvrť na jemno nastrúhaného jablka aj so šťavou ktorú pustí a lyžičku medu. Obe ingrediencie spolu zmiešajte, aplikujte na tvár a nechajte pôsobiť po dobu 15 minút. Masku následne opláchnite a použite bežný krém či sérum. Jablko dodá pleti potrebnú hydratácia a pokožka bude vďaka nemu jemná. Med má antibakteriálne účinky, takže si poradí aj so zapáleným akné či inými nedostatkami na pleti.

Banánová maska na vypnutie pleti

Banány zrejme tiež máte bežne v košíku s ovocím. Ak tam navyše máte nejaký kus ktorý treba čo najskôr skonzumovať, pripravte si z neho skvelú masku na vypnutie pleti. Okrem banánu budete potrebovať aj lyžičku pomarančovej šťavy a rovnaké množstvo hustého bieleho, alebo gréckeho jogurtu. Aby bola pleť hydratovaná, pridajte do zmesi aj pár kvapiek olivového oleja. Všetko premiešajte a rovnomerne natrite na celú tvár a dekolt. Masku nechajte pôsobiť aspoň tridsať minút a dôkladne umyte.

Čistiaca maska z papáje

Ak potrebujete vašu pleť nie len vzpružiť ale aj zbaviť nečistôt či odumretých buniek, vyrobte si masku z papáje. Ak toto exotické ovocie práve nemáte doma, určite sa vám oplatí zakúpiť si ho. Dokáže totiž pleť zbaviť aj nečistôt ktoré sú hlboko vo vašej pleti. Papája je bohatá na antioxidanty a pleť bude vďaka nej nie len čistá a zdravá, ale aj žiarivá. Postačí, ak si plátky papáje priložíte na pleť a budete si ju nimi jemne masírovať. Rovnako vám pomôže aj džús z papáje v bio kvalite a samozrejme bez pridaného cukru, ktorý si nanesiete na pleť a necháte pôsobiť aspoň 20 minút. Dôkladne umyte a pokračujte v bežnej starostlivosti o pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 01:04