Naučte sa nosiť čelenky a zažiarte pri každej príležitosti.dreamstime
StoryEditor

Čelenky sú praktické a neuveriteľne trendy: Naučte sa, ako ich nosiť vďaka týmto tipom

27.03.2023, 09:00
Krása a móda

Doplnky sú dôležitou súčasťou každého outfitu. Či už sa jedná o šperky, kabelku alebo šatku. Tejto sezóne však budú vládnuť čelenky, ktoré sú úzko späté s detstvom takmer každej z vás. Aby ste si nespôsobili žiadne faux pas, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na rôzne štýly čeleniek, ktoré sa dajú kombinovať s čímkoľvek.

Či už siahnete po tenkých, širokých alebo vzorovaných čelenkách, môžeme vám zaručiť, že budete vyzerať neodolateľne. Nielenže sú čelenky praktické, ale dokážu skvele rozžiariť tvár a ozvláštniť každý kúsok oblečenia. Okrem toho je práca s nimi nenáročná. Stačí, ak ich ležérne posadíte do vlasov a skombinujete napríklad s copom, drdolom, vlnami alebo zapleteným vrkočom. Ich veľkou výhodou je, že sa hodia takmer ku všetkému. Môže za to aj fakt, že v obchodoch nenájdete len tie nepekné plastové, ale aj látkové čelenky zo zamatu, saténu či dokonca denimu a so všemožnými dekoráciami. Ak túžite vyzerať túto sezónu neodolateľne, riaďte sa podľa týchto tipov.

Čiernou nič nepokazíte

Veľkou výhodou obyčajných čiernych čeleniek je to, že sa hodia ku všetkému. Či už si vyberiete elegantný alebo športový outfit. Skvele však vyniknú pri niečom farebnom, a to najmä čo sa týka odtieňov zelenej, ružovej či oranžovej. V takomto prípade si čiernu čelenku môžete posadiť do rozpustených vlasov alebo uhladeného copu.

Pôsobí ako šperk

Ak sa chystáte na nejaký ples, oslavu alebo inú slávnosť, nemusíte siahať veľkých šperkoch či náušniciach. Stačí vám totiž trblietavá či korálková čelenka, ktorá pripomína šperk do vlasov. Neuveriteľne tak zapadne k večernej róbe alebo elegantným šatám.

Aj k pohodlným outfitom

Čelenky nemusíte nosiť len večer do mesta. Dokážu totiž skvele doplniť aj domáce outfity, ktoré o čosi viac ozvláštnia. Tie jednoduchšie kúsky môžete pridať k obyčajnému pyžamu vo vašich obľúbených farbách a tie luxusnejšie, ako napríklad zo saténu, skvele vyniknú so saténovým županom.

Monochromatický outfit

Súčasným trendom sú nepochybne monochromatické outfity. Práve z tohto dôvodu by ste si mali zaobstarať čelenku v takej farbe a látke, ktorú máte na zvyšku outfitu. K odtieňom, s ktorými môžete túto jar zažiariť, sú nepochybne biela, modrá, hnedá a fialová.

 

Experimentujte so štýlmi

Ak túžite po tom, aby bola čelenka hlavným a pútavým kúskom vášho outfitu, rozhodne by ste mali siahnuť po nejakej výraznej. Či už zvolíte všemožné vzory, dekorácie, ostrejšie farby alebo kvety či iné obrázky. Síce sa takéto kúsky ťažšie kombinujú, nemusíte báť trochu zaexperimentovať.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:31