Vyrobte si gélové nechty samy doma.dreamstime
StoryEditor

Gélové nechty si môžete vyrobiť aj samy doma: Pozrite sa, ako na dokonalú manikúru

17.03.2023, 17:00
Krása a móda

Túžite po krásnych a upravených nechtoch? Ak vaša nechtárka nemá voľný termín alebo nechcete každý mesiac míňať peniaze na manikúru, gélové nechty si môžete začať robiť aj samy doma. Nebojte sa, nie je to nič zložité. Stačia vám správne pomôcky a trochu cviku. Pozrite sa, ako na dokonalú manikúru.

Ak si chcete začať robiť gélové nechty samy doma, potrebujete základné vybavenie. Samozrejme, nebude to zadarmo, no rozhodne vás to bude stáť oveľa menej než v salóne. V prvom rade potrebujete UV alebo LED lampu, pilník na nechty, čistič, zatláčadlo nechtovej kože, podkladový lak, gél lak, farebný lak a poprípade nejaké dekoračné prvky, ako sú kamienky či trblietky. Keď si zaobstaráte potrebné pomôcky, môžete sa pustiť do vyrábania gélových nechtov. Aby ste vedeli, ako na to, pripravili sme si pre vás podrobný postup.

  1. Krok: príprava nechtov

Predtým, než sa pustíte do aplikácie gélových nechtov, odstráňte starý lak odlakovačom. Napokon zbrúste povrch nechtov klasickým pilníkom do požadovaného tvaru. Aby ste odmastnili povrch nechtovej platničky, použite čistič, ktorý nechty vydezinfikuje. Napokon sa zbavte zbytkov prachu po brúsení a zatlačte nechtovú kožtičku.

  1. Krok: nanesenie podkladového laku

Túžite po dlhých nechtoch? Môžete si ich predĺžiť vďaka umelým nechtom alebo šablónam. Na prírodné nechty si ich jednoducho nalepíte pomocou špeciálneho lepidla. Ak však nie ste profesionálky a nemáte s tým skúsenosti, tento krok radšej pre začiatok vynechajte. Po príprave nechtov na ne naneste podkladový lak, ktorý ich spevní a ochráni pred aplikáciou farebného gélu. Dajte si však pozor na to, aby ste ho nanášali len na necht, a nie na nechtovú kožu. Napokon nechty vytvrďte v UV alebo LED lampe.

  1. Krok: skrášľovanie nechtov

Konečne prichádza na rad skrášľujúca časť. Na nechty naneste farebný gél lak podľa vášho výberu. Či už zvolíte pastelový, metalický, neónový alebo ombré lak, je to len a len na vás. Po jeho aplikácii vložte nechty opäť do UV alebo LED lampy. Vždy ich držte rovno, aby gél nemohol zatiecť. Ak chcete dosiahnuť čo najlepší výsledok, palce lakujte po jednom. V tejto chvíli môžete na nechty naniesť aj rôzne aplikácie, no pre začiatok stačí aj obyčajný gél lak. Celý proces zakončite záverečným gélom s leskom.

  1. Krok: odstránenie gélových nechtov

Gélové nechty vydržia približne dva týždne. Po tomto čase ich rozhodne budete chcieť odstrániť. Aj táto časť je veľmi jednoduchá. Na vatový tampón naneste špeciálny odstraňovač, priložte ho na necht, zabaľte do alobalu, nechajte pôsobiť 15 minút a sledujte, ako sa vrstvy laku odlupujú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:49