Mokasíny sú nadčasové a všestranné. Pozrite sa, ako ich kombinovať.dreamstime
StoryEditor

Mokasíny sa hodia k elegantným, ale aj ležérnym outfitom: Pozrite sa, ako nosiť túto všestrannú obuv

14.03.2023, 09:00
Krása a móda

Pomaly prichádza jar a vy konečne môžete začať zhadzovať ťažké kabáty a čižmy, ktoré nahradíte klasickým trenčkotom a obuvou určenou na teplejšie mesiace. Neviete, po akých topánkach siahnuť? Vyskúšajte mokasíny, ktoré sa dajú nosiť na mnoho spôsobov. Síce vznikli ako topánky na voľný čas, hodia sa aj k elegantnému outfitu či ležérnemu štýlu. Pozrite sa, ako ich kombinovať.

Síce sú mokasíny topánky pochádzajúce z pánskeho štýlu, pred niekoľkými rokmi si získali aj srdcia žien, ktoré si cenia pohodlie a eleganciu. Ich veľkou výhodou je, že sa ľahko obúvajú, prispôsobia sa vášmu chodidlu a vyzerajú naozaj štýlovo. Môžete ich nosiť od práce, večer do mesta alebo na prechádzku. Keďže sú nadčasové a všestranné, dajú sa skvele kombinovať s jednotlivými kúskami. Pozrite sa, ako ich nosiť, aby ste túto jar vyzerali trendy.

Do práce štýlovo

Ak sa chcete v práci cítiť pohodlne, no profesionálne, rozhodne by ste mali siahnuť po elegantných nohaviciach alebo trendy legínach, mokasínach bez podpätku a rozopnutom blejzri. Snažte sa outfit urobiť monochromaticky a nechajte zvýrazniť len kontrastnú farbu topánok. Do práce však môžete zvoliť aj blúzku, ktorú si jemne zastrčíte do nohavíc a lesklé mokasíny.

 

Pánsky štýl

Keďže mokasíny vznikli z pánskeho štýlu, môžete ich s kombinovať aj s pánskymi kúskami. Zaobstarajte si hnedý, čierny alebo béžový pár a doplňte k nemu cigaretové nohavice, opasok, blúzku a sveter. Nemusíte sa báť ani baretky či vyšších ponožiek.

 

S nadkolienkami

Mokasíny a ponožky k sebe idú ako čokoláda s jahodami. Táto kombinácia totiž pripomína školské časy a je ľahko kombinovateľná. Ak by ste chceli zaspomínať na základnú školu, no pritom vyzerať žensky a trendy, siahnite po mokasínach s podpätkom, čiernych nadkolienkach, kockovanej sukni a jasnom roláku. Celkový outfit doplňte ľahkým prešívaným kabátom.

 

Vyniknú s maxi šatami

K mokasínam skvele vyniknú krátke, ale aj dlhé šaty. Najlepšie bude, ak si zaobstaráte pár s vysokou podrážkou v akejkoľvek farbe. V tomto prípade však zabudnite na ponožky a zvoľte radšej pančuchové nohavice. K šatám doplňte mini kabelku, okuliare alebo šatku.  

 

So širokými džínsami

Ak uprednostňujete ležérny štýl, siahnite po trendy širokých a ošúchaných džínsoch, ktoré skombinujte s opaskom, rolákom či blejzrom. K výslednému outfitu doplňte nízke mokasíny  s ozdobou, ktoré jednotlivé kúsky ľahšie spoja.

 

Ležérnosť s eleganciou

Určite ste si všimli, že na jar sa namiesto klasických trenčkotov nosia shackety, ktoré vznikli kombináciou saka a flanelu. Síce vyzerajú ležérne, keď ich doplníte mokasínami namiesto tenisiek, celkovému outfitu dodáte eleganciu a šmrnc.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:50