Takto sa bude nosiť denim v roku 2023.dreamstime
StoryEditor

Denim ovládne jar 2023: Tieto štýlové a sexi kúsky by nemali chýbať vo vašom šatníku

11.03.2023, 17:00
Krása a móda

Už v roku 2022 ste v obchodoch mohli zahliadnuť príval najrozmanitejších denimových kúskov a ani na jar tohto roku tomu nebude inak. Ak túžite zažiariť alebo vyskúšať niečo nové, rozhodne si zaobstarajte minimálne jeden z týchto trendy denim kúskov, ktoré by nemali chýbať vo vašom šatníku.

Denim sa na módnej scéne objavuje už desiatky rokov. Kedysi tvoril základ každého dámskeho šatníka a túto jar sa opäť pýta o slovo. Na denime je skvelé najmä to, že sa vďaka veľkému výberu strihov a farieb ľahko kombinuje. Od svojho vzniku si prešiel niekoľkými zmenami a v roku 2023 tomu nie je inak. Predtým to boli výšivky, flitre, vypratý efekt či roztrhané diery. Túto jar sa bude denim nosiť takto.

Nízke džínsy sú späť

Džínsy s nízkym sedom ste kedysi mohli vidieť na každej žene. Pokiaľ, v minulosti vládol úzky strih, v súčasnosti platí, že čím dlhšie a širšie, tým lepšie. Skombinovať ich môžete s úzkym crop topom alebo blúzkou a teniskami.

Celá v denime

Trendom tejto jari budú aj outfity skladajúce sa len z denimu. Áno, čítate správne. V tomto prípade si však dajte pozor na to, aby ste volili podobné materiály či farby. Vynikajúcou kombináciou sú široké džínsy, oversized denim košeľa a denimové topánky na podpätku. V takomto outfite môžete zažiariť na každom večierku či posedení s kamarátkami.

Trendy denim korzety

Korzety si pozornosť vyslúžili už pred tromi rokmi, no tie z denimu sú relatívne novým trendom. Zaobstarať by ste si mali korzet z džínsoviny vyrobený s kosticou, ktorý skvele vynikne s koženými nohavicami, dlhou sukňou alebo košeľovými šatami.

Ultra krátke či dlhé sukne

Ak milujete denim, rozhodne si vo vašom šatníku zaslúžia miesto aj denimové sukne. Na jednej strane môžete siahnuť po dlhších strihoch vo vintage alebo patchwork štýle. Na druhej sa nemusíte brániť ani ultra krátkym sukniam s nízkym pásom, ktoré sa podobajú na školskú uniformu z čias Britney Spears.

Denim bundy

Čo by to boli za denim trendy, keby ste v nich nenašli džínsovú bundu? Tento rok môžete zažiariť v skrátených upcyklovaných oversized kúskoch. Nezabudnite ani na všemožné lemy, diery či ozdoby.  

Denim šaty

Ak ste milovníčkami šiat, vašu pozornosť si zaslúžia aj tie z denimu. Siahnuť môžete po širokých, bez ramienok, mini, ale aj po trendy overaloch. Fantázii sa medze nekladú a preto výber nechávame len na vás. Zažiariť totiž môžete v ktoromkoľvek kúsku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 02:53