Doprajte svojmu podpazušiu tú najlepšiu starostlivosť vďaka detoxu.dreamstime
StoryEditor

Detoxikácia podpazušia: Nový kozmetický trend, ktorý sa oplatí vyskúšať

23.02.2023, 17:00
Krása a móda

Čas a úsilie, ktoré venujete starostlivosti o pleť, by ste mali venovať aj svojmu podpazušiu. Prečo? Pokožka je v týchto miestach upchatá pórmi a chemickými usadeninami vytvorenými deodorantmi. Pomôcť vám v tomto ohľade môže detoxikácia podpazušia, ktorá patrí k najnovším kozmetickým trendom.

Pokožka pod pazuchami je veľmi citlivá. Môže za to potenie, holenie, ale aj produkty na zníženie potenia a elimináciu baktérii. Práve z tohto dôvodu by ste mali týmto miestam venovať oveľa viac pozornosti, než kedykoľvek predtým. Pri starostlivosti môžete vyskúšať najnovší kozmetický trend, a to detoxikáciu podpazušia. Ide o hĺbkovo čistiaci kúru, ktorá zbavuje kožu baktérii a chemických usadenín vytvorených deodorantmi. Ošetrí však aj rany po žiletke, odstráni odumreté bunky a iné problémy. Je vhodná najmä pre tie z vás, ktoré sa túžia zbaviť používania antiperspirantov a prejsť na prírodné dezodoranty. Pozrite sa, prečo by ste ju mali vyskúšať aj vy.

Koniec suchej, dráždivej a citlivej pokožke

Detox podpazušia je skvelý najmä pre to, že telo potrebuje čas, aby si zvyklo na prechod od tradičných produktov na báze hliníka alebo alkoholu. Vďaka nemu zabijete baktérie v podpazuší a pomôžete znížiť zápach. Detox pomôže aj so zapchatými pórmi, ktoré sú plné chemikálií od komerčných antiperspirantov. Rovnako tak sa môžete zbaviť dráždivej, citlivej a suchej pokožky, ktorá už nikdy nebude náchylná na odieranie, začervenanie či zápaly. Práve naopak bude hydratovaná, jemná a pružná. Ak by ste chceli venovať svojmu podpazušiu trochu starostlivosti, prezradíme vám, ako praktizovať detox.

image

Detox je skvelý vtedy, ak chcete prejsť z používania antiperspirantov na prírodné dezodoranty.

dreamstime

Ako na to?

Detoxikačnú masku si môžete vyrobiť aj samy doma. Stačia vám na to ingrediencie z kuchyne či chladničky, ktoré môžete meniť v závislosti od typu pleti. Medzi najlepšie detoxikačné zložky patrí napríklad íl, ktorý obsahuje dôležité minerály a absorbuje baktérie či chemikálie. Skvelé je takisto drevené uhlie, ktoré má detoxikačné vlastnosti a jablčný ocot, ktorý normalizuje pH pokožky. Vyskúšať môžete aj sódu bikarbónu, ktorá má schopnosť absorbovať pot, pachy a pomáha odlupovať pokožku. Na podpazušie si jednoducho naneste masku, nechajte ju zaschnúť a potom ju odstráňte mydlovou vodou. To dá ingredienciám čas na to, aby do seba vtiahli baktéria a ďalšie zložky z podpazušia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 11:16