Káva je skvelým bojovníkom proti vráskam.dreamstime
StoryEditor

Kávová usadenina ako kozmetický prípravok: Pomôže s celulitídou či kruhmi pod očami

12.02.2023, 07:00
Krása a móda

Či už si robíte kávu cez French Press alebo pijete obyčajného turka, kávovú usadeninu by ste nemali vyhadzovať. Ak si ju odložíte, môžete ju použiť ako kozmetický prípravok. Zvyšky kávy vám totiž môžu pomôcť s celulitídou, ale aj kruhmi pod očami. Pozrite sa, aké účinky má zostatok kávy na vašu krásu.

Bola by škoda, keby ste vyhodili kávovú usadeninu len tak do koša. Možno ste to nevedeli, no má veľmi priaznivé účinky na vašu krásu. Keďže je sama o sebe zdrojom antioxidantov a výživných látok, dokáže pomôcť pokožke aj vlasom. Často sa ňou ošetruje problémovú pleť, zlepšuje prekrvenie pokožky a vyrovnáva hladina pH. Pozrite sa, na čo všetko ju môžete použiť.

Výborná na vrásky či póry

Ak vás trápi nadmerne stmavnutá a poškodená pokožka, káva môže byť pre ňu výborným liekom. Či už si z usadeniny vyrobíte píling alebo masku, jej účinky sú viditeľné takmer okamžite. Nielenže si vďaka nej zmiernite viditeľnosť vrások a odstránite odumreté kožné bunky, ale takisto uvoľníte póry.

image

Káva je skvelým bojovníkom proti vráskam.

dreamstime

Zvýrazní farbu vlasov

Kávovú usadeninu môžete použiť aj ako prírodné farbivo na vlasy. Síce nemá také účinky ako trvalá farba, skvele funguje ako toner, vďaka ktorému sú vlasy o niečo tmavšie. Na farbenie vlasov zmiešajte uvarenú tmavú kávu a kávovú usadeninu s akýmkoľvek kondicionérom. Túto zmes na neste na vlhké vlasy, nechajte pôsobiť hodinu a vlasy umyte.

Bojovníčka proti celulitíde

Kofeín nachádzajúci sa v kávovej usadenine dokáže stimulovať cirkuláciu krvi, vďaka čomu je schopný odstrániť prebytočný tuk a tekutiny. Ak túžite po pevnej pokožke bez celulitídy, naneste zvyšky kávy na postihnuté miesta, nechajte pôsobiť 15 minút a umyte vlažnou vodou.

image

Usadenina z kávy pomôže aj s celulitídou.

dreamstime

Zbohom opuch či kruhy pod očami

Zažili ste už niekedy, že sa vám z prebdenej noci či prerušovaného a krátkeho spánku na tvári objavili opuchy a kruhy pod očami, no vy ste nevedeli, ako sa ich čo najrýchlejšie zbaviť? Nebojte sa, ak sa vám to stane aj v budúcnosti, zavolajte si na pomoc kávovú usadeninu. Jednoducho, naneste zmes pod oči, nechajte pôsobiť 10 minút, opláchnite a opuch je preč.

Ochráni pokožku pred slnkom

Znie to prekvapujúco, no káva môže byť naozaj skvelou ochranou pred slnkom. Keď sa budete v lete opaľovať, naneste si na pokožku kávovú usadeninu. Vďaka nej zabránite začervenaniu, ochránite pokožku pred silným UV žiarením a podporíte krajšie zhnednutie pleti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 19:35